rss
  • Tavaszi túró

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek olaj, 1 csomó retek, 1 kis zöld uborka, metélõhagyma, só.

    A túrót elkeverem az olajjal és a sóval. Hozzáadom a retekszeleteket, az uborkakockákat és a metélõhagymát.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 ek cukor, 1 db tojássárgája, 1 ek liszt 1 csomag mazsola.

  • Tökfõzelék (tejfölös tök)

    Hozzávalók: 60-80 deka gyalult tök, 6 deka zsír vagy vaj, 5 deka liszt, 5 deka reszelt vöröshagyma, kis evõkanálnyi kapor, só, 2 deci tejföl, 2 evõkanálnyi ecet vagy citromlé, 3 deka cukor;

  • Sertésraguleves kelkáposztával

    Hozzávalók: 4-5 adaghoz: 30 dkg sertéscomb, 1 tasak Sertéssült fûszerkeverék, 10-10 dkg sárgarépa, petrezselyem, zeller, 30 dkg kelkáposzta, 1 tk ételízesítõ , 1 ek liszt, 2-3 dl tejföl.

  • Fokhagymaleves

    FokhagymalevesA megpucolt vöröshagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el a felhevített olajon pirítani majd adjuk hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsuk le egy picit. Vegyük le a tűzről és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel 1/2 liter vízzel (aki hígabban szereti tehet bele többet is) és adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Ha összeforrt a leves jó alaposan turmixoljuk össze majd forraljuk fel utoljára is! Ízlés szerint lehet bele tenni sajtot is. Száraz kenyeret apróra vágva kicsit megpirítjuk és fogyasztáskor ebből teszünk a levesbe.

  • Bundás banán

    A banánt 2-3 cm-es darabokra szeleteljük, kevés fahéjas porcukorral meghintjük, átforgatjuk. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a sört, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót. Az egészet elkeverjük, konyharuhával letakarva 1 óráig állni hagyjuk, míg a tészta egy kicsit felhabzik.

  • Céklasaláta

    A céklagumókat jól megmossuk, és meleg vízbe téve, lefedve puhára fõzzük. A fõzõvizet leöntjük, a céklát lehéjazzuk és - lehetõleg hullámos pengéjû cifrázó késsel - vékony szeletekre vágjuk. Közben a szokásosnál savanyúbb ecetes lét készítünk (a cékla édes, elviszi a savanyú ízt), sóval, köménymaggal, nagyon kevés cukorral felforraljuk.

  • Töltött paradicsom

    Hozzávalók: 60 dkg paradicsom, 20 dkg csiperkegomba, 2 dl tartármártás, 2 dkg vaj, 1 fej saláta, 0.5 dl száraz fehérbor és ételízesítõ.

  • Kávétorta

    Hozzávalók:

    piskótához: 7 tojás, 7 púpozott evõkanál finomított kristálycukor, 2 teáskanál Nescafé, 7 púpozott evõkanál rétesliszt, fél csg sütõpor;a krémhez: 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 3 evõkanál Nescafé, 2 teáskanál kakaópor

  • Anyós bablevese

    Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só.

  • Szavarin

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 2 deka élesztõ, 2 és fél deci tej, 3 tojás sárgája, 6 deka cukor és 8 deka vaj.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók: 30 dkg kelkáposzta, 2 db közepes krumpli, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 tk vegeta, 1 tk pirosarany, 1 tk só, 1 mk köménymag, 1 mk õrölt bors, 2 tk õrölt paprika, 1 fakanálnyi zsír vagy 2 ek olaj, 1 púpos ek liszt, 2 pár virsli, 2 dl tejföl.

  • Jeges narancsos tea

    Hozzávalók: 1 l narancsízû tea 1 dl vörösbor 3 cl rum néhány narancsszelet.

  • Sajtos kivi-saláta

    Kedvenc salátájából tépkedjen össze 1/2 fejnyit, kockázzon fel 2 kivit és 1 szeletke Gouda vagy Trappista sajtot.

  • Sajtleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg camembert sajt
    - 40 dkg zöldség
    - sárgarépa
    - kisebb zeller
    - karalábé
    - 4 dl húsleves
    - fokhagyma
    - petrezselyem
    - 5 szelet barna kenyér
    - vaj
    - liszt
    - bors
    - só

  • Kókuszos aprósütemény

    Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1 cs. margarin, 4 tojás sárgája, 7 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütõpor.

  • Fogyis Zellerleves

    Hozzávalók: 1 db nagy zellergumó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 húsleveskocka, késhegynyi õrölt fehér bors, 1 evõkanál étolaj, késhegynyi morzsolt tárkony, 1 mokkáskanál bazsalikom, petrezselyemzöld.

  • Zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 1 1/2 kg zöldborsó, vagy egy csomag mirelit borsó, 2 evõkanál olaj, 2-3 evõkanál cukor, 1 evõkanál só, 1-2 evõkanál liszt.

  • Darálós süti

    Hozzávalók:

    40 dkg liszt, 10 dkg zsír, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2 cs vaníliás cukor, 1/2 cs. sütõpor, csipetnyi só

  • Barbara

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Burundi torta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg liszt, 1 kávéskanál sütõpor, 1 tasak csokoládéízû pudingpor;

    A krémhez: 1 tasak zselatinpor, 2,5-2,5 dl vörösbor és tejszín, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom leve;

    A mázhoz: 8 dkg tortabevonó csokoládé, 4 dkg margarin, 1,25 dl tej, 1 tasak tejszínhabpótló-por;