rss
  • Barackos csirkemellsteak

  • Share on Tumblr

    A megmosott csirkemellbõl 15 dkg-os szeleteket vágunk. Enyhén klopfoljuk. Mindkét
    oldalát meghintjük sóval, reszelt gyömbérrel. Kevés elõhevített olajon elõsütjük.

    A megmosott, megpucolt, magtalanított kajszibarackot felszeleteljük, a húsra halmozzuk. Meghintjük reszelt sajttal. Forró sütõben aranysárgára sütjük. A csirke visszamaradt zsírjában feloldjuk a sülthússzaft-kockákat. Tálaláskor ezt öntjük a csirke-steakek alá. Párolt zöldségekkel körítjük. Elkészítési idõ: 50 perc. Egy adag: 1050kJ/250 kcal.

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg kajszibarack, 2 db sülthússzaft-kocka, 15 dkg sajt, 1 dl olaj, só, reszelt gyömbér.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Currys csirke

    A kicsontozott, lebôrözött csirkemellet vágd ujjnyi vastag csíkokra, szórd meg fehérborssal, sóval és curryvel. Negyed óra pihentetés után a húst kevés forró olajon pirítsd. Amikor már kicsit megfehéredett (a pirítástól), önts alá 1,5 dl vizet, és a csirkét fedõ alatt párold puhára.

  • Kukoricás-gombás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 15 dkg gomba, 15 dkg konzerv csemegekukorica, 5 evõkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál vegeta, kevés só.

  • Hûsítõ dinnyekehely

    Hozzávalók: 2 db sárgadinnye, 2 kg mandarin, 20 dkg eper, 1 db ananász, 1 doboz õszibarack, 1 dl triple sec, 1 db citrom.

  • Töltött tojás (májkrémes)

    Hozzávalók: 5 tojás, 4-5 dkg májkrém, vagy kenõmájas, 1 kk mustár, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors, 1 ek tejföl, 1 kk ketchup, 2 kk szobahõmérsékletû vaj, vagy margarin, késhegynyi majoranna.

  • Tárkonyos csirgeragu

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csirkemell
    - 4 szelet bacon szalonna
    - 20 dkg gomba
    - 2 db közepes csemegeuborka
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek méz
    - 1 ek mustár
    - 1 dl fehérbor
    - 1 mk tárkony
    - só
    - bors
    - majoranna
    - ételízesítõ
    - 1 pohár tejföl

  • 1 tészta - 50 pizza

    Több mint száz évvel ezelõtt indult világhódító útjára a pizza. Ebbõl a közkedvelt és laktató ételbõl ma már sokféle változat kapható bármerre járunk. A könyv segítségével magunk is könnyedén elkészíthetjük az ízlésünknek megfelelõt a klasszikus pizzakenyértõl az ananászos pizzáig. A tészta ugyanaz csak a feltétek változnak attól függõen, hogy az amerikai stílusú babecue pizzát szeretnénk kipróbálni, vagy az egyszerû spárgás és zöldfûszeres pizza keltette fel az érdeklõdésünket.

  • Kalifa-puding

    Hozzávalók: 5 dl tej, 6 dkg cukor, 1 tk. citromlé, 10 dkg búzadara, 1 tk. Ras el hamad (fahéj és szárított rózsaszirom), 1 pohár habtejszín.

  • Sárgadinnye ecetben

    A félérett sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, a magokat kikotorjuk, a dinnye húsát pedig ujjnyi darabokra vágjuk, és annyi borecetben, amennyi ellepi, néhány óra hosszat állni hagyjuk.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Narancsturmix

    Hozzávalók: 50 dkg narancs, 1 dl méz, 1,4 liter tej, 1 dl tejszín, fél narancs reszelt héja.

  • Majonézes virslisaláta

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.

  • Francia lecsó

    Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán kockára vágva, 2-3 cukkini kockára vágva, 80 dkg paprika karikára vágva, 50 dkg paradicsom kockára vágva, 3 nagy fej vöröshagyma összeaprítva, 4 gerezd fokhagyma összeaprítva, olívaolaj, kakukkfû, bazsalikomsó.

  • Fűszeres retek saláta

    Fűszeres retek salátaA retket ízlés szerint daraboljuk fel. (A kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint daraboljuk fel.) Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket. (Ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat, vagy éppen napraforgó étolajat is.) Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg két evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a a serpenyőt félig lefedve, pároljuk 10-15 percig. Közben többször forgassuk össze, és ha szükséges még ízesítsünk utána.

  • Karamellfagylalt

    Hozzávalók: 12 dkg kristálycukor, 3 dl víz, 1/4 l tej, 2 tojássárgája, 20 g finom keményítõliszt.

  • Pudingos almaleves

    Pudingos almalevesAz almákat meghámozzuk, és falatnyi kockákra daraboljuk. Az almadarabokat megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük 1 l vízzel. Elkezdjük főzni, és rakunk bele egy csipetnyi sót, 3-4 ek cukrot (attól függően, hogy az alma mennyire édes vagy savanykás, lehet többet vagy kevesebbet is tenni hozzá) és 1 tk fahéjat. Amikor az alma megpuhult, akkor behabarjuk a levest. Ehhez 1 dl vízben elkeverünk 1 cs vaníliás pudingport, majd hozzáöntünk 2 dl tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük.

  • Cherrys muffin

    Hozzávalók: 260 g liszt, 1 csomag sütõpor, csipetnyi só, 1 ek. fahéj, 1 db tojás, 100 g cukor, 3/4 csésze olvasztott vaj, 400 ml tej, 250 g cseresznye, 40 ml Cherry Brandy. Tálaláshoz ízlés szerint puding!

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 12 dkg cukor, fahéj, citromhéj, 2 tojás, 2 kanál liszt.

  • Ká desszertje

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 3-4 evõkanál cukor, 1 doboz túró, 3-4 evõkanál cukor, baracklekvár, áfonya (lehet málna vagy eper is).

  • Kókuszos hókifli

    Hozzávalók: 80 darabhoz: 10 dkg kókuszreszelék, 30 dkg süteményliszt, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor.

  • Kókuszos gyümölcsrizs

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg gömbölyû szemû rizs, 40 dkg gyümölcs vegyesen (kivi, szilva, mangó, eper, nektarin stb.) 8 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 2 lap fehér zselatin, 1/2 rúd vanília. A mártáshoz: 10 dkg málna, 1 filter zöld tea, 6 dkg cukor, 1 friss mentaág.