rss
  • Tatáros melegszendvics

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: pirítós, tatár, reszelt sajt.

    A kenyeret gyengén megpirítom, megkenem a tatárral, megszórom reszelt sajttal, majd a grillsütõben a sajt pirulásáis sütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: l tojás, l csésze liszt, só, kevés víz.2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Zöld spenótsaláta

    Hozzávalók:

    50 dkg spenót, 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, 2 dl joghurt, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez

  • Szalámis calzone

    Hozzávalók: 20 dkg szeletelt szalámi (pl. téliszalámi), fél kiló pizzatészta, egy kanál paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, tojás.

  • Fokhagymás spagetti zöldséggel

    Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. leveszöldség, só, 400 g spagetti, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 cs. bazsalikom, 50 g parmezán, 4 ek. olívaolaj, 1 ek. kapribogyó, frissen õrölt fekete bors.

  • Húsfalatkák

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 tojás, 1 fej hagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 dl vörösbor, õrölt bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, mustár, só, olaj.

  • Csokis gyümölcsturmix

    Hozzávalók: 1 kivi, 1 banán, 1 alma, 75 ml natúr joghurt, ásványvíz, kevés reszelt csoki.

  • Háromszéki palacsinta

    Hozzávalók: 16 dkg liszt, 2 tojás, só, fél kg csirkepörkölt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, tej.

  • Rumos banánfánk

    Hozzávalók: 4 db banán (ha a banán túlérett, akkor is jó), 3 evõkanál rum, 20 dkg rétesliszt, 2 db egész tojás 2,5 dl édes fehérbor, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só;

  • Rácz ponty

    Hozzávalók:

    800 g pontyfilé, 100 g burgonya, 200 g füstölt szalonna, 300 g zöldpaprika, 150 g paradicsom, 150 g vöröshagyma, 80 g zsír, 20 g liszt, 12 g füszerpaprika, 2 dl tejföl, só, petrezselyemzöld

  • Tejfölös zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, fél csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 EK ecet, 1 mk só, 1 EK cukor, késhegynyi õrölt bors, 1 leveskocka.

  • Bográcsgulyás fazékban

    Hozzávalók: 20 dkg sertéshús, kis olaj, 1 fej vöröshagyma, kis só, köménymag, 3 szem közepes burgonya, 2 gerezd fokhagyma, Piros Arany, csipetketészta (10 liszt, 1 tojás, só).

  • Currymártás chutney-val

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 2 evõkanál vaj, 2-3 evõkanál currypor, 2 dl húsleves, 1 alma, só, 1 teáskanál étkezési keményítõ, 6 evõkanál ananászlé, 1 evõkanál mangó cutney, 2-3 levél citromfû, 1 evõkanál konyak, õrölt feketebors;

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, a tálaláshoz 2 dl sárgabaracklekvár, 2 evõkanál rum;

  • Pudingos almaleves

    Pudingos almalevesEz a leves számos módon elkészíthető, többféle recept is van hozzá. Íme az egyik: Egy nagy tálba hideg vizet teszünk, és citromlevet facsarunk benne, ebbe tesszük majd az almát, hogy ne barnuljon meg. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, felcikkezzük, és a cikkeket is félbe vágjuk. Az almákat az előkészített citromos vízbe tesszük. Feltesszük a tűzhelyre egy lábasba főni a vizet, cukrot, sót fűszereket, és citromlevet. Felfőzzük, és mikor forr, beletesszük az almákat. Kb. 15 percig főzzük alacsony-közepes hőn, míg megpuhul az alma. Míg az alma fő, a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel.

  • Sajtos hagymaleves

    Tisztítsunk meg és karikázzunk fel két nagy vöröshagymát, és egy kis margarinon pirítsuk meg. Ha kész, keverjük el két evõkanál liszttel, majd öntsük fel egy liter húslevessel.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - 4 tojás
    - 16 db kimagozott, töltött olajbogyó
    - 1 evõkanál tejföl
    - 2 dkg margarin
    - 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
    - 1 púpozott teáskanál majonéz
    - só
    - bors
    - néhány salátalevél

  • Céklasaláta- savanyúság

    2 kg céklát megmosok és héjában, sós vízben megfõzöm (kb. 2 óra fedõ alatt).

  • Bögrés szõlõlepény

    Hozzávalók 12 szelethez: 1 kg vegyes szõlõ, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 1 bögre cukor (1 bögre = kb. 2 dl), 1 bögre tejszín, 1 bögre darált dió, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 teáskanál vaj a formához, 2 evõkanál porcukor.

  • Hagymás babsaláta

    A fehér szemes babot kb. 1-1,5 csészével este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel feltesszük fõzni. Közben legyen lobogó víz, mert ha a paszuly fõtt vagy 10-15 percet, a vizét leöntjük és a lobogó forró vízzel feltöltjük. Teszünk bele 1 nagy vagy két kicsi babérlevelet, s megsózva puhára fõzzük. Persze utána kell tölteni a víznek.

  • Karfiolos sertésszelet

    Karfiolos sertésszeletA hússzeleteket gyengén kiklopfoljuk, lisztben megforgatjuk, és forró zsírban átsütjük, majd egy nagyobb lábosba szedjük. A karfiolt jó alaposan megmossuk, rózsáira szedjük, hozzátesszük a húshoz, föleresztjük vízzel, felforrás után sózzuk, és puhára pároljuk. A hús sütéséhez használt zsírból (ha sok, leöntünk belőle) és egy kevés lisztből rántást pirítunk, föleresztjük a vízzel hígított paradicsompürével, és ráöntjük a majdnem puha karfiolra. Tovább főzzük, de óvatosan, hogy a karfiol szét ne főjön. Végül hozzáadjuk a tejfölt.