rss
  • Tanyasi paprikás szalámi

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 kg kicsontozott sertéslapocka, 0,5 dkg köménymag, 2,5 dkg õrölt feketebors, 3 gerezd fokhagyma, 14 dkg só, 2 dkg csipõs paprika, 2 dkg édes - nemes paprika, 5 g salétromsó, 0,5 dkg porcukor.

    loading...

    A kicsontozott húsról gondosan levágom az inas, porcos részeket, majd nagy lyukú tárcsán ledarálom. A köménymagot, a borsot frissen õrlöm. A fokhagymát megtisztítom, összezúzom és rövid ideig két evõkanál vízben áztatom. A ledarált húst az elõkészített fûszerekkel, a fokhagymás lével és a salétromsóval összedolgozom, ügyelve arra, hogy a fûszerek egyenletesen elkeveredjenek a hússal.

    A keveréket letakarva, hûvös helyen, egy éjszakán át pihentetem. Ezután a szalámimasszát vastag bélbe jó szorosan betöltöm és egyforma nagyságúra kötözöm. A szalámirudak egyik végére spárgahurkot kötök, s ennél fogva akasztom fel. 24 órán át hûvös, szellõs helyen szikkasztom. Ezután hideg füst felett addig füstölöm, amíg pirosas színû nem lesz. Füstölés után hûvös, szellõs helyen felakasztva tárolom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás-fahéjas palacsintabatyu

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 6-7 szem alma, 15 dkg cukor, 1/2 kk õrölt fahéj, vaj, narancshéj.

  • Sajtos-kapros galuska

    Hozzávalók: 10 dkg parmezán (jellegû) sajt, 2 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 1 csapott ek sütõpor, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1-1,5 dl tej, 1 ek tejföl, 1 ek burgonyapehely, 1 mk törött fehér bors, 1 cs friss (vagy 1 tk szárított) kapor, 1 csapott teáskanál só.

  • Káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Fokhagymás harcsa céklával

    Hozzávalók: 4 vastagabb harcsaszelet, só, bors, 5 gerezd fokhagyma, liszt, vaj, 40 dkg cékla, 1 ek. köménymag, só, bors, 10 dkg lilahagyma, 20 dkg alma, 1 kanál porcukor, 10 dkg dió, 6 kiskanál borecet.

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Szalagtészta diós pesto-val

    Hozzávalók: 50 dkg szalagtészta, 10 dkg dióbél, 10 dkg parmezán, 5 ek olivaolaj, 2 dl tejszín, bors, 30 dkg szárított paradicsom, só.

  • Gulyásleves

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg burgonya, egy közepes fej vöröshagyma, 5-6 dkg zsír, 1-1 kávéskanál gulyáskrém, pirosarany, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál köménymag , só,ételízesítõ ízlés szerint. A csipetkéhez 1 tojás és kb. 10 dkg liszt / jó kemény tészta legyen /.

  • Mediterrán salátatál

    Hozzávalók: 2 citrom, 4 narancs, 2 banán, 20 szem érett olivabogyó, 2 ek citromlé, 1/4 kk só, 2 ek cukor, 3 ek joghurt, frissen õrölt bors.

  • Brokkoli boros bundában

    Hozzávalók: 80-90 dkg brokkoli, kb. 2 dl fehérbor, 8-10 dkg liszt, 3 dkg olaj, 2 tojásfehérje, csipetnyi só; a sütéshez: olaj.

  • Egyszerû narancsos csirke

    Hozzávalók:

    - csirkecombok
    - olaj
    - narancsok vagy 100%-os narancslé
    - fokhagyma
    - só

  • Betyár zöldbableves bográcsban

    Hozzávalók 8 személyre: 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt tarja, 1-1 db zöldpaprika és paradicsom, 50 dkg zöldbab, 15 dkg tarhonya, 1 hegyes erõs paprika, 1 evõkanál pirospaprika, só, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejföl, 2 evõkanál liszt.

  • Citromos csirkeleves

    Hozzávalók:

    1 levesnek való tyúk, 2 dl joghurt, 4 tojás, 1 evõkanál vaj, 1 csokor petrezselyem, só, bors

  • Kugler torta

    Hozzávalók:14 deka cukor, 18 deka vaj, 10 tojás, 16 deka csokoládé, 21 deka mandula, 1 kanál zsemlyemorzsa, 3 kanál porcukor, 3 deci tej, fél rúd vanília, narancshéj.

  • Fasírt bográcsban vagy fóliában

    Hozzávalók 4-5 személyre: 1,5 kg marha - és disznóhús, kávéskanálnyi bors, 4-5 kávéskanálnyi félédes paprika, harmadannyi zsemlemorzsa, mint a hús, félannyi száraz kenyérbél (prézli), mint a morzsa, 2 felvert tojás, só, alufólia.

  • Körtés túrótorta

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 1 kiskanál sütõpor, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 17 dkg margarin.

  • Bárányleves

    Hozzávalók:

    2 bárányborda, 1,5 liter húsleves (leveskockából), 1 citrom (leve), 4 szál újhagyma, 2,5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 mentalevél, 2 evõkanál kapor (apróra vágott), 1 evõkanál koriander (apróra vágott), õrölt bors, só

  • Burgonyafõzelék szalonnával

    Hozzávalók:

    - 1 kg újburgonya
    - 15 dkg füstölt szalonna
    - két fej vöröshagyma
    - két evõkanál liszt
    - egy húsleveskocka
    - só
    - törött bors

  • Tojásos-sajtos galuska

    Hozzávalók: 25 dkg korpás liszt, 20 dkg finomliszt, 3 tojás, 5 dkg reszelt karaván sajt, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 5 evokanál olaj, 1 teáskanál só;

  • Rakott padlizsán

    Hozzávalók:

    - 2 ek étolaj
    - 3 ek olívaolaj
    - 0.5 kg ropogós padlizsán
    - 4 dkg vaj
    - 3 ek liszt
    - 6 dl forró tej
    - 2 csipet só
    - 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
    - 1 mokkáskanálnyi õrölt színes bors
    - 2 dl tejszín
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 2 szál rozmaring bóbita
    - 5 szál kakukkfû
    - 4 szem közepes burgonya
    - 1 piros húsos paprika
    - 2 szem nagyobb paradicsom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só

  • Fit turmixok

    ...a tiszta fejért! A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag italok felfrissítenek, erõt adnak, üdévé varázsolják a bõrt és segítik a koncentrációt.

loading...