rss
  • Szójafasírt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg szójagranulátum, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 ek vágott petrezselyemzöld, 1 beáztatott zsemle, 2 kk pirospaprika, fél mk bors, 1 mk fûszersó, só, olaj.

    A szójagranulátumot és a zsemlét beáztatom, majd kifacsarom. Ledarálom, majd elkeverem a zúzott fokhagymával, tojással, a vágott petrezselyemzölddel, a paprikával, sóval és a fûszersóval, 2-3 ek olajjal. Nedves kézzel félöklömnyi fasirtokat formálok belõle, majd forró olajban szép pirosra sütöm, majd lecsepegtetem. Hidegen, vagy melegen egyaránt fogyasztható.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Alföldi húsgombóc

    Hozzávalók: 25 dkg burgonyás tészta, 30 dkg sertéslapocka, 1 hagyma, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, petrezselyem, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

  • Céklaleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg ecetes cékla
    - 1 fej karalábé
    - 1 csokor friss kapor
    - 1 csokor retek
    - 1 kisebb kígyóuborka
    - pár szem roppanós kovászos uborka
    - 1 l kefír
    - fél liter zöldség alaplé
    - só
    - bors

  • Káposztasaláta

    Egy kg fehér és egy kg vörös káposztát külön-külön meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk -, és 2-2 evõkanál sóval meghintve másnapig állni hagyunk. Ezután kicsavarjuk, deszkán szétterítjük, 1 kávéskanál tört köménymaggal és 4 evõkanál porcukorral behintjük. Két dl ecetet ízlés szerint hígítva felforralunk és hûlni hagyjuk.

  • Suhajda torta Valentin napra

    Hozzávalók: 2 doboz babapiskóta, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 tojás, 25 dkg keserû csoki (65-70%-os), 2 dl erõs kávé + tejes kávé a piskóta beleforgatásához.

  • Meggyes lepény

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 4 tojás, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 80 dkg meggy + 10 dkg porcuki.

  • Paraszt pulykamell

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 25 dkg camembert sajt, 8 db burgonyalángos, só, bors, 3 evõkanál méz, 2 evõkanál szójaszósz, 1,5 dl olívaolaj.

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Márványsajtos saláta búzacsírával

    Hozzávalók: 2 csokor újhagyma, 1-1 sárga- és piroshúsú paprika, 20 dkg kígyóuborka, 2 db paradicsom, 4 ek. almaecet, tengeri só, 1 csipet chili, 2 gerezd fokhagyma, 8 ek. olívaolaj, 20 dkg márványsajt, 4 ek búzacsíra, 1 csokor petrezselyem.

  • Paksi dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznye paprika, 4 adag gyufatészta.

  • Kapros tökpüréleves

    Hozzávalók: 1 kisebb friss, vagy 1 csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 tk só, 2 ek liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva, vegeta.

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók 4 személyre:

    8 db sós palacsinta, 3 combból készült csirkepaprikás, 2 dl tejföl

  • Tiramisu kocka

    Tiramisu kockaTészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krém elkészítése: A három tojás sárgáját, egy vaníliás cukorral és a sajttal kikeverjük. A tojásfehérjét felverjük a három kanál cukorral. A tejszínt felverjük az egy vaníliás cukorral és beletesszük a habfixálót. A két masszát és a tejszín kétharmadát egybekeverjük. A piskótára egy sor krém egy sor kávéba forgatott babapiskóta, megint egy sor krém. A tetejére teszem a maradék tejszínt és meg szórom kakaóval. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta jól megpuhuljon.

  • Erdélyi gulyásleves

    Hozzávalók: 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja), fél kg leveszöldség, 2 fej hagyma, 10 gerezd fokhagyma, 1 ek egész bors, 2 fej kelkáposzta, 1,2 kg burgonya, borsikafû, majoranna, kömény, 3-4 babérlevél, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 4 dkg só.

  • Brokkolis virsli

    A brokkolit és a virslit külön-külön sós vízben megfõzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tûzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és ketchuppel meglocsoljuk. Reszelt sajttal megszórva a sütõben pirosra sütjük.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Zsályás paradicsom

    Hozzávalók: szép zsályalevelek, érett paradicsom, fogvájó.

  • Zöldséges-csirkés tál

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 1,5 kg vegyes zöldségféle (karfiol, zöldbab, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, karalábé, gomba, zöldpaprika stb.), 2 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor zellerzöld, 2 dkg vaj, 3 dl tejföl, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só, törött fekete bors.

  • Burgonya pogácsa

    Hozzávalók: 1 kg sima liszt, 1 kg finomra õrölt fõtt burgonya, 1 kg vaj, 4 dkg só, 1 dl tej.

  • Görög rizses tyúkleves

    Hozzávalók: 1,5 liter tyúkleves (leveskockából), só, 10 dkg rizs, 1 evõkanál keményítõ, 1 dl tej, 3 tojássárgája, 1 teáskanál vágott petrezselyem, 1 citrom leve.

  • Angolos burgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya, só, 5 dkg vaj.