rss
  • Sonkás tészta

  • Share on Tumblr

    Sonka maradékokat, vagy füstölt húst finomra összevagdalunk s kevés zsírban lábosba tesszük.

    A tésztát nagyon vékonyra kinyújtva kockákra vágjuk, sósvízben kifõzzük, a sonkával s 2-3 deci jó tejfellel elkeverjük. Lehet zsírral kikent formában, a sütõben megsütni s úgy azután a tálra borítani, vagy külön egy kis porhanyós tésztát készíteni, mely a következõ 8 deka vaj, 12 deka liszt, 1 tojássárgája, kis só, bor és annyi tejfelbõl, amennyit a tészta felvesz. Vékonyra kinyújtva a formába tesszük ; bele a sonkás tésztát jó tejfelesen s félórára a sütõbe tesszük és kiborítva tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fûszeres mézeskalács

    Hozzávalók:

    10 dkg margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 kk gyömbér, szegfûszeg és fahéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, kevés zsemlemorzsa

  • Kókuszos gyümölcsrizs

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg gömbölyû szemû rizs, 40 dkg gyümölcs vegyesen (kivi, szilva, mangó, eper, nektarin stb.) 8 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 2 lap fehér zselatin, 1/2 rúd vanília. A mártáshoz: 10 dkg málna, 1 filter zöld tea, 6 dkg cukor, 1 friss mentaág.

  • Currys töltött kagylótészta

    Hozzávalók:

    20 dkg csirkemell filé
    3 fél kaliforniai paprika
    1 csokor petrezselyem
    25 dkg óriás kagylótészta
    fél szál póréhagyma
    2 evõkanál olívaolaj
    1 dl fehérbor
    2 evõkanál curry
    2 dl tejszín
    3 evõkanál joghurt

  • Hûsítõ csokifagyi

    Hozzávalók:

    3 dl habtejszín, 175 g cukrozott sûrített tej, 1 dl 2,8%-os tej, 100 g étcsokoládé, 4 tojás sárgája, 8-10 dkg cukor, fél kiskanál õrölt fahéj

  • Provance-i zöldbab

    Provance-i zöldbabA zöldbabot lobogó sós vízben 10 percig főzzük, majd jéghideg vízben azonnal lehűtjük, és alaposan lecsepegtetjük. A paradicsomok tetején kereszt alakú vágást ejtünk, 30 másodpercre forró vízbe mártjuk őket, majd eltávolítjuk a héjukat, és a húsukat kockára vágjuk. Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsomot, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és 5 percig főzzük. A zöldbabot átmelegítjük, összeforgatjuk a hagymás-paradicsomos keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk, és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

  • Kapor mártás

    A friss zöld kaprot száraitól megtisztítva, megmosva összevagdaljuk. Egy kanál lisztbõl készített világos rántásba beletesszük s levessel felöntjük.

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs, (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, 1 mk törött fehér bors, 1 tk csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók: 1 õszibarack vagy körte konzerv, darabolt ananász konzerv, 1 doboz erdei mix (ribizli, málna, szeder, fekete ribizli), mandarin vagy narancs, fél citrom, 8-10 db szegfûszeg, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dl tejszín, 1 l narancs juice;

  • Palacsinta alaprecept (verzió 2.)

    Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 2 tojás, 2-3 dl tej, vagy szódavíz, só, olaj.

  • Csirkemell spárgás tésztával

    Elõkészítés: A húst megmossuk. A fokhagymát áttörjük. A spárgát lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. Vizet forralunk a tésztafõzéshez.

  • Ananásszal töltött jércemellfilé

    Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg jércemellfilé, 20 dkg ananászbefõtt, 5 dkg mandula darálva, 1 zsömle, 1 tojás, só, õrölt bors.

  • Sült padlizsán

    Hozzávalók személyenként: 4 db padlizsánkarika, só, bors. A mártáshoz: 2 dl 12%-os tejföl, 1 kis tubus majonéz, 1 mokkáskanál mustár, pár csepp citromlé, 1 mokkáskanál cukor vagy édesítõ, zúzott fokhagyma ízlés szerint.

  • Bélszin sárgabarackos sajtos kalapban

    Hozzávalók 4 személyre: 100 ml tejszín, 200 ml tej, só, fehérbors, szerecsendió, 600 g burgonya, 1 gerezd összezúzott fokhagyma, 70 g reszelt sajt, 200 ml fehérbor, 16 szem aszalt sárgabarack, 4 szelet marhabélszín (egyenként kb. 160 g), 1 ek. olívaolaj, 4 szelet Camembert sajt, 100 ml húsleves, 2 ek. hideg vaj, 1/2 tk. szárított kakukkfû, friss kakukkfû a díszítéshez.

  • Fonott mákos kalács

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 3 ek cukor, 15 db édesítõszer, 2,5 dkg élesztõ, tej.

  • Milánói spagetti

    Hozzávalók: (4-6 személyre): 50 dkg spagetti tészta, olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 kg darált hús, só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfû, 1 kk. cukor, csipet fahéj, 5 evõkanál paradicsompüré, 10-15 dkg reszelt sajt /Trappista/.

  • Ecetes szilva

    A teljesen hibátlan, kemény szilvákat megmossuk, és (elõzöleg kifõzött) üvegekbe rakjuk.

  • Szalagos fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztõ, 1 + 1 EK porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 cl rum, késhegynyi só.

  • Isler

    Hozzávalók: 14 dkg porcukor, 14 dkg darált dió, 25 dkg Rama margarin, 40 dkg liszt, ½ sütõpor.

  • Húsgombócleves

    Hozzávalók

    - 500 gramm darált marhahús
    - 2 hagyma
    -2 sárgarépa
    - 2 tojás
    - 1 paprika
    - 1 tök
    - 1 petrezselyem gyökér
    - bors
    - só
    - zöldségek
    - 2 kanál olaj
    - 100 gramm rizs
    - 3 kanál sûrített paradicsom
    - 1 csomag korpacibere
    - tejföl

  • Gombapogácsa

    Hozzávalók: 60 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, só, bors, fél kg liszt, 1 tojás, zsír, zsemlemorzsa.