rss
  • Sváb pacal-lencse saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg elõfõzött pacal, 1 csésze lencse, ecet, só, frissen õrölt bors.

    A marinádhoz: Finomra vágott hagyma, ecet, só, bors, csipetnyi cukor.

    Elkészítem a marinádot és még melegen leöntöm vele a pacalt. A lencsét megmosom és bõ sós vízben puhára fõzöm (azért szét ne essék - max. negyed óra). Hideg vízzel leöblítem, lecsepegtetem. A pacalhoz adom, elkeverem, ha kell, akkor utánizesítem. Tetejét kicsit megszórom frissen õrölt borssal.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vöröskáposzta-saláta

    Négy közepes fej vörös káposztát megtisztítunk, meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk - és besózunk. Ugyanakkor külön edényben 4 paradicsompaprikát is megtisztítunk és csíkokra vágva besózunk.

  • Keménymagos, vagy rántottleves

    Nem nagyon kedvelt, de annál egészségesebb s beteg gyomornak nagyon ajánlatos leves. A készítése is nagyon egyszerû s azéert még sem éppen könnyû.

  • Francia gombakrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg apró gomba elõkészítve és finomra felszeletelve (használhat fagyasztott gombát is), 2 dkg vaj, 8 dkg kukoricaliszt 2 dl vízzel elkeverve, 0,5 dl sovány tejszín, só és bors, 7 dl fõzõvíz, 1 csirkehúsleves kocka, 2,5 dl tejszín.

  • Bolognai spagetti

    Hozzávalók: fél kg spagetti vagy orsó tészta, 25 dkg darált marhahús, sûrített paradicsom (kis konzerv), 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, só, bors, babérlevél, kapor, bazsalikom, szurokfû, fahéj, olaj, reszelt sajt;

  • Túrós kocka

    Túrós kockaA mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, majd a többi hozzávalóval együtt egy nagy keverőtálban jó alaposan összekeverjük. A túrós masszát egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű (30x23 cm) tepsibe öntjük. A tetejére valókat egy külön tálkában csomómentesre kikeverjük, és egyenletesen eloszlatjuk a túrós masszán. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Ajánlatos inkább hidegen felszeletelni, mert melegen a szeletelés közben nagyon könnyen összeesik.

  • Bárányborda töltött paradicsommal és krumplival

    Hozzávalók 4 személyre: 750 g krumpli, só, bors, 125 ml tejszín, 250 ml tej, 10 g reszelt Pannónia sajt, 8 kemény paradicsom, 1 csokor zöldfûszer (pl. petrezselyem, zsálya oregano, metélõhagyma), 5 szál zöldhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 100 g párolt rizs, 100 g ricotta (olasz krémsajt), 2 evõkanál zsemlemorzsa, 12 szelet bárányborda, friss rozmaring.

  • Calypso Cafe

    Hozzávalók: 1 bárkanál cukor, 2 cl Tia Maria, 2 cl Jamaica rum, forró feketekávé, tejszínhab.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1000 g fejeskáposzta, 1500 ml paradicsom ivólé, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 2-3 db paradicsom, 40 g zsír, õrölt bors, õrölt kömény, só, ételízesítõ, pirospaprika, kis doboz paradicsompüré, liszt, cukor.

  • Diós sült banán

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.

  • Rakott barackos

    Hozzávalók: 3 kemény, nagy õszibarack, 15 dkg kockatészta, 2 dl tejföl, 2 tojás, 7 dkg vaj, kevés só, 1 zacskó vaníliás cukor, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint 1-2 evõkanál porcukor (vagy édesítõszer), a tepsihez 1 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Grízgaluska

    Tegyél fel 5-6 deci vizet forrni egy kávéskanál vegetával, fedd le. Egy keverõtálba egy evõkanál olívaolajat tegyél. Egy púpozott kiskanál Maggi ízvarázs-granulátumot szórj az olajra majd egy szép sárga sárgájú tojást üss rá.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Olajos-citromos mártás

    Hozzávalók: 3 rész olaj, 1 rész szûrt citromlé, só, törött bors keverék.

  • Gyors pogácsa

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 20 dkg fagyos zsír, 1 kk. só, 1 sütõpor, tejföl.

  • Hagyma saláta

    Hozzávalók: hagyma 2 fej, zöldpaprika 0.5 kg, sós ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka.

  • Velõs rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg), 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 15 dkg velõ, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, 1 zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, 2 tojás, 2 dl olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 kanál liszt, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában kettévágjuk, a magos-szivacsos belsejét kanállal kikaparjuk. A gombát megmossuk, papír kéztörlőn leszárítjuk és vékony szeletekre vágjuk (mérettől függően előtte kettévágjuk a gombát). A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Kisebb serpenyőben 1 ek olajat megforrósítunk. Beletesszük a hagymát (és esetleg a fokhagymát), megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Addig pároljuk – többszöri kevergetés mellett – a gombát, amíg a leve elpárolog.

  • Majonézes burgonyasaláta

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 4 dl majonéz, 3 dl tejföl, só, fehérbors, pár csepp citrom; díszítéshez: 2 tojás, snidling, 1 paradicsom.

  • Spárga rákocskákkal

    Hozzávalók (2 adag):

    300g rák, farok nélkül, tisztítva (nagyobb fajta), 1 fej hagyma, vékonyra karikázva, 1 chili, magtalanítva és aprítva, 2-3 gerezd fokhagyma, zúzva, 2 köteg zöld spárga, hosszában harmadolva-felezve, 1 ek rizsecet, 1 ek szójaszósz, 1 tk cukor

  • Krémes fagylalt

    Hozzávalók:

    500 ml 2,8 %-os tej, 150 ml créme fraîche (hiányában 100 ml sûrû tejszín és 50 ml zsíros tejföl keveréke), 3 tojássárgája, 250 g kristálycukor, 35 g vaj