rss
  • Mexikói bab darált hússal

  • Share on Tumblr

    A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük fõni és majdnem puhára fõzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk.

    loading...

    A szárított fûszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk a csirkelevesbe. A konzerv paradicsomot levétõl lecsöpögtetjük, darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a fûszerpaprikát, a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott
    fokhagymát, az oreganót, a kurkumát, a sót, a chilit, s végül a csirkelevest is a húshoz adjuk. A darált húst körülbelül 2 órán át pároljuk gyenge tûzön, fedõ nélkül úgy, hogy a leve besûrûsödjék. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és további 30 percig fõzzük.

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra.

  • Tojáslikõr

    Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 6 dl tej, 3 dl tisztaszesz.

  • Csokiszalámi

    Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük. Õzgerincformát folpackkal kibélelünk, és a masszát jól belenyomkodjuk. Hûtõbe tesszük, és 2-3 óra múlva szeletelhetõ.

  • Hortobágyi töltött burgonya

    A szokásos módon sertéspörköltet készítünk. Közben személyenként két darab nagyobb burgonyát héjában megfõzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk õket. Üregeket kaparunk ki.

  • Csirke karfiol, vagy kalarábéval

    A karfiolt kis rózsákra darabolva, vagy ha kalarábéval készítjük, azokat kocka, vagy tetszés szerinti darabokra vágva egy földarabolt csirkével együtt sósvízben puhára fõzünk.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Búvár túrós

    Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliáscukor, 35 dkg liszt, 2 evõkanál kakaópor, 5 dl kefír, 1 teáskanál szódabikarbóna. A tetetjére: 50 dkg túró, 2 tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 12 dkg vaj.

  • Barackos kókusztekercs

    Hozzávalók: 15 dkg összevagdalt, aszalt sárgabarack, 13 dkg puha vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg rétesliszt, 1,5 kiskanál sütõpor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 dl tej.

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1-1 dl tejszín, tejföl, 1 evõkanál pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Csirkemellkocsonya

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 75 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zeller, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg gomba, 1 evõkanál zöldborsó, só, 6-8 szem bors, 4 dkg zselatin, 1 tojásfehérje, 1 kávéskanálnyi paradicsompüré.

  • Kagylós vitaminsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g õrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fûszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Narancsos szelet

    Narancsos szeletA tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojássárgát 6 evőkanál cukorral, fél dl étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 4 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérjéből felvert habot. A krém elkészítéséhez 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal kikeverünk, 2 vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot adunk hozzá. A kihűlt tésztára kenjük. (Lehet két rétegben is elkészíteni, egy sor tészta egy sor krém, majd még egyszer ugyanez.) Ezután elkészítjük a mázat a legtetejére. A vaníliás pudingot elkeverjük két evőkanál cukorral és tej helyett narancs üdítőben főzzük fel.

  • Tofupörkölt

    Hozzávalók: tofu, olaj, vöröshagyma, köménymag, koriander, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, fokhagyma.

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Tejleves

    Hozzávalók: 2 l tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejszín, só. Tészta: 2 tojás, 4 dkg liszt, 4 dkg reszelt sajt, só, vaj.

  • Amaretto sour

    Hozzávalók: 4 cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2 cl narancslé, narancsszelet, koktélcseresznye.

  • Sajtos tallér

    Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 12,5 dkg margarin, 15 dkg kemyény sajt, 3 dkg zsír, fél csomag sütõpor, 1 ek kömény, 1 dkg só, 1 tojás és tej.

  • Sárgarépa fõzelék tejszínesen

    Hozzávalók:

    - 1 kg reszelt sárgarépa
    - 8 dl tej
    - 3 dl tejszín
    - 4 púpos evõkanál liszt
    - 1 dl olaj
    - 1 dl víz
    - 2 teáskanál só
    - 1 púpos evõkanál kristálycukor
    - 1 citrom héja
    - 2 evõkanál citromlé
    - 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
    - 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfû
    - 1 teáskanál õrölt fehérbors
    - 1 teáskanál szárított, õrölt gyömbér

  • Krumplisaláta retekkel

    Krumplisaláta retekkelA megpucolt krumplit (egészben főzzük meg, nem daraboljuk fel majd csak ha megfőtt) forró sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Amikor kihűlt, félbevágjuk, majd összeforgatjuk a felkarikázott újhagymával, a négyfelé vágott retekkel és az apróra vágott zellerrel. Meglocsoljuk a majonézzel és az ecettel, óvatosan összekeverjük a snidlinggel, és tálaljuk. Hozzávalók: 1 kg újkrumpli, 4 db újhagyma, 8 db retek, 2 db zellerszár, 3 dl majonéz, 2 evőkanál fehér balzsamecet, 4 evőkanál frissen aprított snidling.

loading...