rss
  • Pussy Foot

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl citromlé.

    Rázza össze az alapanyagokat shakerben sok jéggel, majd töltse Poco Grande pohárba.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 1.25 pohár liszt, 2 e.k. cukor, 2 t.k. sütõpor, 0.5 t.k. só, 2 e.k. olaj, 1.25 pohár víz.

  • Meggy mártás

    Fél kiló meggyet magvaitól megtisztítunk s az elkészített híg rántáshoz keverve felöntjük levessel, vagy vízzel, egy jó darab egész cukrot, sót s egy darab egész fahéjat téve még hozzá.

  • Sajtos karfiolfánk

    Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt, 4 tojás, 3 evõkanál vaj, fél tasak sütõpor, 3 dl húsleves (kockából), só; a töltelékhez: 30 dkg rózsáira szedett karfiol, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 1 csokor petrezselyem, bors, édes-nemes fûszerpaprika, olaj a sütéshez.

  • Bundás ananász

    Hozzávalók: 1 körszeletes ananászkonzerv, 15 dkg liszt, 1 tojás, 1,5 dl tej, 1 evõkanál rum.

  • Citromszelet

    Hozzávalók:

    2 egész tojás, 14 dkg ráma, 14 dkg cukor, 1 citrom héja, 5 dkg mazsola vagy apróra vágott dió, 28 dkg liszt, 20 dkg porcukor, fél citrom leve, 1 kanál rum, másfél kanál víz

  • Mákos rétes

    Élesztõs tésztát készítünk; 12 deka vajat elkeverünk 2-3 tojássárgája, 3 deci langyos tej és 3 deka, tejben feloldott, élesztõvel, melybe 2 kanál cukrot s egy kis sót is tettünk.

  • Tejszines csirke

    Hozzávalók:

    1,5 kg feldarabolt csirke, 1 vöröshagyma, 1 citrom, 1 eroleveskocka, 5 dl száraz fehérbor, 2dl tejszín, 40g vaj, só, bors

  • Tárkonyos raguleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemell
    - 20 dkg vöröshagyma
    - 15 dkg zöldborsó
    - 10 dkg sárgarépa
    - 10 dkg gomba
    - 3,5 dl tejszín
    - 1 db húsleveskocka
    - 1 teáskanál citromlé
    - tárkony
    - só
    - bors
    - olaj

  • Nutellás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 6 dkg búzadara, 1 kávéskanál liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 vaníliáscukor, 1 kávéskanál vaj, nutella, szükség szerint.

  • Húsmentes töltött káposzta

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kemény tofu
    - 4 fõtt tojás
    - 3 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg füstölt sajt
    - 20-25 dkg rizs
    - 2 tojás
    - olaj
    - só
    - csemege pirospaprika
    - zöldséges leveskocka
    - babérlevél
    - szemesbors
    - oregano
    - kis, hegyes, erõs csövespaprika
    - liszt
    - tejföl
    - 1 kisebb fej savanyított káposzta
    - 1 kg vágott, savanyú (apró) káposzta

  • Fokhagymás sült kagyló

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.

  • Lórúgás

    A hozzávalókat egy korsóban keverjül össze. Utána igyuk meg nagyon nagyon óvatosan.

  • Dry Manhattan

    Hozzávalók: 6 cl rye whisky, 3 cl száraz francia vermut, egy öntet gyomorkeserû, jég.

  • Finom fõzelék

    Hozzávalók: 1 kg vegyes zöldség, 15 dkg karalábé, 10 dkg friss vagy konzerv zöldborsó, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 1 dkg cukor, 1 dl tej, petrezselyem zöldje.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Sötét szerenád

    Hozzávalók: 1/4 l erõs kávé, 1/4 l tej, vagy kávétejszín, 5 dkg csokoládé, 2 ek porcukor, tejszínhab, reszelt csokoládé.

  • Sajtos pástétom

    Elkészítése: A zabot kissé megpirítjuk a sütõben, majd a lereszelt hagymával és a tejföllel összekeverjük. A sajtot a vajjal vagy margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ízesítjük és máris kenhetjük

  • Hideg borsóleves zsázsával

    Hozzávalók: 45 dkg fõtt vagy fagyasztott borsó, 8,5 dkg zsázsa, nagy darabokra tépve, 850 ml zöldségalaplé, 1 kis citrom héja és levél, 4 evõkanál natúr joghurt, jégkockák a tálaláshoz.

  • Mustos marha

    Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, fél l must, 2 húsleveskocka, 1 sárgarépa, egy gyökér, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi frissen õrölt feketebors, 1 dl tejföl, só.

  • Illatos csirkeragu

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, fél kg gesztenye, 6-7 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 kis gyömbér, 1 evõkanál cukor, 3-4 evõkanál olívaolaj;