2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sonkás polenta (Polenta con prosciutto)

Hozzávalók: 1 ek só, 1,5 l víz, 30 dkg kukoricadara, 2 tojás, 6 ek vágott mandula, bors, szerecsendió, zsír a kikenéskez, 30 dkg nyers sonka, 2 ek vaj, 50 dkg mozzarella, 1 csomó zsálya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vizet a sóval felforralom, lassan beleszórom a grízt és 2-3 percig fõzöm. Az edényt leveszem a tûzhelyrõl, belekeverem a tojásokat és kb 10 percig állni hagyom. Belekeverem a manduladarabokat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem.

A sütõt 200 fokosra elõmelegítem. Egy felfújtformát kikenek és beleteszem a masszát. A sonkaszeleteket ropogósra sütöm a vajban. A mozzarellát lecsepegtetem és felszeletelem. Mindkettõt egyenletesen elosztom a polentán.

A zsályát lemosom és szárazra rázom, a leveleket lecsípkedem és a polenára teszem. Kb 20 percig sütöm, míg a sajt aranybarnára nem sült.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!