rss
  • Sonkás polenta (Polenta con prosciutto)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 ek só, 1,5 l víz, 30 dkg kukoricadara, 2 tojás, 6 ek vágott mandula, bors, szerecsendió, zsír a kikenéskez, 30 dkg nyers sonka, 2 ek vaj, 50 dkg mozzarella, 1 csomó zsálya.

    A vizet a sóval felforralom, lassan beleszórom a grízt és 2-3 percig fõzöm. Az edényt leveszem a tûzhelyrõl, belekeverem a tojásokat és kb 10 percig állni hagyom. Belekeverem a manduladarabokat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem.

    A sütõt 200 fokosra elõmelegítem. Egy felfújtformát kikenek és beleteszem a masszát. A sonkaszeleteket ropogósra sütöm a vajban. A mozzarellát lecsepegtetem és felszeletelem. Mindkettõt egyenletesen elosztom a polentán.

    A zsályát lemosom és szárazra rázom, a leveleket lecsípkedem és a polenára teszem. Kb 20 percig sütöm, míg a sajt aranybarnára nem sült.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyömbéres zöldséges rizs

    Hozzávalók 4 adaghoz: 25 dkg fõtt rizs (tetszés szerint normál v. gyors rizs), 1 db (kb. 20 dkg) szójababcsíra konzerv, 1 db (kb. 20 dkg) bébikukorica konzerv, 1 db sárgarépa, 5 dkg gyömbér gyökér, 5 gerezd fokhagyma, 2 db Petrezselymes tyúkhúsleves kocka, 2 ek olaj.

  • Borjúhús spárgával töltve

    Hozzávalók:

    - 4 szelet sovány borjúhús
    - 12 db zöld spárga
    - 6 szelet nyers sonka
    - 1 dl marhahúsleves
    - 1+2 ek vaj
    - só
    - bors

  • Savanyú raguleves

    Hozzávalók: 40 dkg disznóhús, 15 dkg leveszöldség, 2 hagyma, 5 dkg rizs, 2 tojás, 1 ek tárkonyecet, 1 dl tejföl, só, bors, csipetnyi paprika, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 dl olaj.

  • Dinnye-zselé

    Hozzávalók: 1 kis görögdinnye (1,5 kg), 3 limett (esetleg 2 citrom), 6 lap fehér zselatin, 1 ek cukor.

  • Spagetti carbonara

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti (legjobb a durum lisztbõl készült), 5 dkg vaj, 1 púpozott evõkanál liszt, 6 dl tej, 20 dkg gomba (én a csiperkét szeretem, de kinek mi ízlik), 20 dkg sonkafelvágott (jó a legolcsóbb is! esetleg a megmaradt húsvéti sonka), 20 dkg sajt, olaj, só, bors, szerecsendió;

  • Tárkonyos szárnyas raguleves

    Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 gombafej, 2 sárgarépa, negyed cikk zeller, 4 evõkanál olívaolaj, 2 dl fõzõtejszín, tárkony, tárkonyecet, bors, 1 liter víz, só.

  • Sárgadinnye leves

    Hozzávalók:

    sárgadinnye, cukor, fahéj, vanília aroma, citromlé, tejszín, pici só

  • Péter-Pál szelet

    Hozzávalók: 12 tojás, 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládé, 36 dkg vaníliás cukor.

  • Hagymás csirke

    2 személyre kb. 1 kiló hagymát megpucolunk és vastag karikákra vágjuk. Felét beletesszük a rómaitálba, erre rakjuk a csirkecombokat, amit fûszerezünk: só bors tárkony.

  • Csokis barackos túrógolyók

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tehéntúró
    - 1 citrom reszelt héja
    - 8 dkg porcukor
    - 2 db érett, kemény húsú õszibarack
    - 30 dkg étcsokoládé

  • Maracuja-dinnye ital

    Hozzávalók 6 pohárhoz: 30 dkg sárgadinnye, 6 gombóc citromfagylalt, fél liter maracujanektár, negyed liter jéghideg Prosecco.

  • Sóskaleves, buggyantott tojással

    Hozzávalók: 600 g sóskapüré, 50 g vaj, 30 g liszt, 2 dl tejföl, cukor, só, 4 db friss tojás;

  • Almás húscipó

    Hozzávalók: 40 dkg dagadó, 2 savanykás, közepes nagyságú alma, fél citrom reszelt héja, 1 késhegynyi õrölt szegfûszeg, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanál porcukor, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, só.

  • Mandulás barackfelfújt

    Hozzávalók: 20 dkg sárgabaracklekvár, 18 dkg kristálycukor, 10 dkg tisztított, héj nélküli mandula, 2 egész tojás + 5 tojásfehérje, 2 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Sajtos rúd

    Hozzávalók: 40 dk liszt, 10 dk reszelt sajt, 2 kk. só 1 mk szódabikarbóna, 25 dk Liga,
    1 ek tejföl, 2 sárgája.

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók:

    400 gramm fehér spárga

    bors
    1 kiskanál vaj
    1 tojás
    2 evõkanál balzsamecet
    2 evõkanál olívaolaj
    4 szelet nyers sonka
    rukkola.

  • Fokhagymás pulykamell

    Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors.

  • Black Sombrero

    Shakerben összerázzuk, és pohárba szûrjük.

  • Málnás piskótatekercs

    Málnás piskótatekercsA pudingot simára keverjük a cukorral és egy dl vízzel, hozzáadjuk a joghurtot, elkeverjük és felfőzzük. A Ramát a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskótaroládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük. (A süteményt más gyümölccsel is elkészíthetjük, csak akkor válasszunk hozzá illő joghurtot.)

  • Adonis

    Keverõpohárban jéggel készítjük, koktélos pohárba szûrjük, és citromszelettel díszítjük.