rss
  • Sonkás tészta

  • Share on Tumblr

    Kockára vágott és kifõzött gyúrt tésztához a következõ sonkakeveréket készítjük.

    Füstölt oldalast, vagy sovány sonkát apróra vagdalunk, forró zsírba vetjük, ütünk bele egy egész tojást és öntünk hozzá 2 deci tejfölt, jól elkeverve forraljuk, aztán ráöntjük a tésztát, ismét nagyon elkeverjük.

    Kikenünk egy formát zsírral, behintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a sonkástásztát és a sütõbe tesszük, hogy ropogósra piruljon.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Berlini fánk borsodóval

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 tojás, csipet só, 1 mokkáskanál cukor, 25 dkg durvára vágott mandula, vaníliás porcukor.

  • Töltött hideg tojás

    6 tojást keményre fõzünk, megtisztítva, kettévágjuk, a sárgáját szitán áttörjük, a fehérjét gyenge ecetes vízben áztatjuk.

  • Köpönyeges virsli

    Hozzávalók: 1/2 kg darált húst elkészítek Maggi Fasírt Fix-szel és 8 felé osztom, ellapítom.

  • Csíkos kalács

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 5,5 dl tej
    - 10 dkg élesztõ
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 1 kg finomliszt
    - 2 tojás
    - 15 dkg porcukor
    - 1 mokkáskanál só
    - 15 dkg margarin

    A kakaós részhez:

    - 3 evõkanál keserû kakaópor
    - 4 dkg margarin

    A töltelékhez:

    - 8 dkg margarin
    - 8 evõkanál csokoládés mogyorókrém
    - 9-10 evõkanál cukrozott kakaópor
    - 2 kiskanál õrölt fahéj

  • Töltött sonkatekercs

    Töltött sonkatekercsNégy darab tojást 10 perc alatt keményre főzünk, a sárgájukat villával apróra összetörjük, majd jól kikeverjük a tejföllel és az apróra összevágott hagymával. Ezután mustárral, sóval és borssal ízesítjük, s hozzákeverjük a nyers tojást, valamint az apróra vágott főtt fehérjéket. E masszát elosztjuk a sonkaszeletekre, feltekerjük, és grillsütőben pár percig sütjük. Forrón, burgonyapürével és salátával tálaljuk. A belsejébe ízlés szerint bármi rakható még pluszba, pl: spárga vagy egyéb zöldségek.

  • Csirkesaláta

    CsirkesalátaA csirkemellet összevágjuk, és olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, de használhatunk akár fűszerkeverékeket is (pl. francia, görög). A zöldségeket (paradicsom, kaliforniai paprika, kígyóuborka, hagyma) összevágjuk. Az ecetet az olívaolajat és a mézet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Az öntetet egy üvegben összerázzuk a zúzott fokhagymával, majd a zöldségekre öntjük. Végül ráöntjük a zöldségekre, és rászórjuk a sült csirkét. Legvégül az egészet összeforgatjuk, és kb. 1/2 órai hűtés után tálalhatjuk. De ízlés szerint bármilyen zöldség darabolható a salátába, ki melyiket szereti.

  • Túrós spagettiropogós

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 20 dkg túró, 5 db tojássárga, 2 dkg só, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

  • Hamis mézes

    Hozzávalók: 10 dkg cukrot megpirítunk, 2 dl vízzel felforraljuk, 20 dkg cukrot 4 tojássárgával kikeverünk, hozzáadjuk a megpirított cukrot, a 4 tojás keményre vert habját és 30 dkg lisztet.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Almás csacsifüle

    Hozzávalók: 1200 ml liszt, 2 tojás, 2 ekanál cukor, 1 van.cukor, csipet só, 2 diónyi margarin ,250 ml tej, ebben feloldva 4 dkg élesztõ, citromhéj, narancshéj.

  • Sárgaborsó-fõzelék

    Hozzávalók: 40 dkg feles sárgaborsó, 1 l füstölthús lé, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg zsír, só, 4 dkg liszt, 1 késhegynyi törött bors.

  • Sonkás camembertsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg fõtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi õrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.

  • Húsvéti kenyér 2

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 cs. szárított élesztõ, 1,5 dl víz, 1 dl étolaj, kb. 1cs. tökmag kimagozva, 1 kk. kakukkfû, 2 tojás, 1/2 kk. só, 15 dkg reszelt sajt;

  • Baklava

    Hozzávalók:
    150 g dióbél, 150 g mogyoróbél, 150 g mandula, 360 g kristálycukor, 150 g mez, 3 kávéskanál õrölt szegfûszeg, 3 kávéskanál õrölt fahéj, 12 db réteslap, 300 g margarin, 1 tojás.

  • Káposztás rizs

    Hozzávalók: 50 dkg káposzta, 20 dkg rizs, egy fej vöröshagyma, egy kanál zsír, egy kávéskanál ételízesítõ, só.

  • Boros kuglóf

    Hozzávalók: 37 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 6 tojás, 0,5 cs. sütõpor, 1,5 dl tej, 1 cs. tortadara, 1 ekanál kakaó, 2 kkanál fahéj, 37 dkg liszt, ezekbõl tésztát keverünk.

  • Hunyadi torta

    Hozzávalók:

    25 dkg gesztenyemassza,10 dkg porcukor, 7 db tojás, 7 dkg kristálycukor, 1/2 dl rum, 2 cs vaníliás cukor, 8 dl tejszín, 1/2 dkg zselatin

  • Sajtos sonkás tészta

    Hozzávalók: 30 dk sonka, 25 dk reszelt sajt, 1 tojás, 1 zacskó tészta(akármilyen,amit szeretünk), 1 doboz családi tejföl, só,bors;

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Sárgarépa főzelék tejszínesen

    Sárgarépa főzelék tejszínesenAz edénybe öntsünk 1 dl olajat és 1 dl vizet. Tegyük hozzá a citromreszelőn legyalult répát, szórjunk rá 2 teáskanál sót, púpos evőkanálnyi kristálycukrot, forgassuk át, és gyenge lángon, lefedve, időnként megkeverve kezdjük el párolni. Ha már majdnem puha, a tűzről levéve szórjunk rá négy púpos evőkanálnyi lisztet. Egy percre tegyük vissza a tűzre, közben folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. Ismét félretéve hígítsuk fel 8 dl zsíros tejjel és 3 dl zsíros tejszínnel, adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, a fűszereket, kristálycukrot.