2024.04.19. - Emma

Rumos sombefõtt

Hozzávalók: 1 kiló dércsípte som, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A somot megtisztítom, megmosom és lecsepegtetem. A többi hozzávalót (a rumot kivéve) mintegy 15 percig fõzöm lefedve. A fõzetet leszûröm, beleteszem a somot, újra felfõzöm, majd hûlni hagyom.

A somot egy szûrõkanállal kiveszem a cukorlébõl, üvegekbe rakom. A levet mintegy 15 percig sûrû sziruppá forralom. Mikor lehûlt, elkeverem a rummal és a somra öntöm. Az üveget jól lezárom, hideg helyre teszem.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!