2024.04.20. - Tivadar

Sárgabarack-sárgadinnye dzsem

Hozzávalók: 1 kg sárgabarack, 20 dkg sárgadinnye, 40 dkg méz, 1 kg zselécukor, néhány levél citromfû.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A barackot leforrázom és lehúzom a bõrét, kimagozom és felkockázom. A dinnyének kikaparom a magjait, karalábévájóval kis golyókat ügyeskedek ki a húsából, vagy felkockázom. A gyümölcsöket a mézzel és a zselécukorral egy nagy edényben elkeverem, nagy lángon felforralom. Csíkokra vágott citromfüvet adok hozzá és még egy percig fõzöm. Elõkészített csavaros üvegekbe töltöm és azonnal lezárom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!