rss
  • Sajtos karaj

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg karaj, 2 pohár tejföl, 25 dkg reszelt sajt (a fele lehet füstölt), liszt, só, vaj a kikenéshez.

    A karajt felszeletelem, kiverem, sózom és lisztbe forgatom. Egy tûzálló tálat kikenek, majd beleterítem a karajszeleteket. Tetejüket ujjnyi vastagon megtejfölözöm, majd erre rászórom a sajtot. Középmeleg sütõben szép aranybarnára sütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldborsóleves buggyantott betéttel

    Elõkészítés: A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, mindkettõt felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.

  • Húsos sajtleves

    Húsos sajtlevesA vöröshagymát apró kockákra összevágjuk, majd forró olajon megpirítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a darált húst is puhulni. Felengedjük a zöldséglével, beledobjuk az apróra vágott póréhagymát is, és hagyjuk főni őket. A fél csésze vízzel csomómentesre elkeverjük a lisztet, és az egészet fokozatosan belehabarjuk a levesbe. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az ömlesztett sajtot és a sajtkrémet is, valamint kis sót, borsot. Nagyon hamar összefő. Ezután egy botmixerrel kicsit összeturmixoljuk, hogy pépesebb legyen a leves.

  • Egyszerû barna sütemény

    2 tojás sárgáját összekeverünk 12 dkg zsírral, a fehérjét habnak, 4 dkg kakaó, 2 dl tejben áztatni, 10 dkg liszt, 1 sütõpor, 25 dkg cukor.

  • Baconos sütõporos túrós pogácsa

    Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál só (ha a túró túl száraz, akkor az összeállításhoz max. 1 csapott evõkanál tejföl vagy joghurt. (tojás nem kell). Töltelékhez: 15 dkg fõtt és vékonyra szeletelt /kockázott bacon/,
    10 dkg reszelt sajt, (ha nincs bacon akkor jó a szárazabb fõtt füstölt tarja apróra kockázva 2 evõkanál krémsajttal keverve).

  • Sonkával tojással töltött pite

    Sonkával tojással töltött piteA tésztához való lisztet egy tálba szórjuk, csipetnyit megsózzuk, a kis kockákra vágott hideg margarint hozzáadjuk, majd két tenyerünk közt morzsolgatva, a vége felé a vizet hozzáadva gyors mozdulatokkal (ne legyen ideje megmelegedni a kezünktől a margarinnak) tésztává gyúrjuk. Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (pié formát) úgy, hogy pereme is legyen. Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal.

  • Túrós áfonyás rétes

    Hozzávalók: 30 dkg sovány túró, 15 dkg áfonya, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dkg búzadara, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Fokhagymás gombaszelet

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, bors, köménymag, olaj.

  • Pizza quattro stagioni

    Hozzávalók: 10 dkg mozzarella, 40 dkg paradicsom konzerv, 1 ek articsóka, 1 ek gomba (friss), 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg tonhal (olajos), 5-6 ek extra szûz olíva olaj, 1-2 csipet só, 1-2 csipet bors (õrölt), 80 dkg pizza tészta.

  • Túróskifli

    Fél tojás nagyságú zsírt elkeverünk s egy egész tojással is még keverjük.

  • Húsos pite

    Hozzávalók:


    liszt 25 dkg, vaj 25 dkg, langyos víz 1 dl, tojás 2-3 db, só késhegynyi. a töltelék: borjúcomb 25 dkg, disznócomb 25 dkg, hagyma 1/4 fej, zsír 15 dkg, bors, só 1 késh.

  • Fettucine kagylóval

    Hozzávalók: fél kg széles szalagtészta, 1 kanál extra vergine olaj, 4 ek vaj, 3 gerezd fokhagyma, 30 dkg csiperke, 1 csomó petrezselyemzöld, fél kg konzerv kagyló, só, bors.

  • Barna rizses brokkoli, fõtt tojással

    Hozzávalók: 20 dkg brokkoli, 5 dkg barna rizs (a rizst fõzés elõtt 15 percre forró vízbe kell áztatni, majd lecsöpögtetés után lehet a recept szerint elkészíteni), 1 db 3 perces lágy tojás, só, õrölt fehér bors, aprított petrezselyemzöld - ízlés szerint.

  • Búbos hús

    Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott rövid sertéskaraj, kicsi só, 2 csipet feketebors, 5 dkg vaj, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 10 dkg gomba, 2 zsemle, az áztatáshoz tej, 1 tojás, 1 csomó petrus, 1 kis doboz májkrém konzerv, 5 dkg reszelt sajt. (Aki szereti, 1 csapott kiskanál majoranna.)

  • Banana Daiquiri

    Hozzávalók: 4 cl fehér rum, 2 cl banánlikõr, fél db banán, 1 cl limelé.

  • Boros egreskrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg egres, 2 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, csipetnyi só, ízlés szerint cukor (vagy egyéb édesítõszer).

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Fóliás csirkerszárnyak

    Hozzávalók: 80 dkg csirkeszárny, 60 dkg burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg grillfûszerkeverék, 0,5 dl étolaj, só.

  • Krokett

    Hozzávalók: fél kg héjában fõtt burgonya, l tojás, 1 kanál zsír, fél csésze búzadara, kb. fél csésze liszt, só, olaj a sütéshez;

  • Olimpikonok vallanak étkezési szokásaikról

    Az olimpiai bajnokok különleges reggelit kapnak gyõzelmük másnapján, Pekingben például strucctojásból készült rántottát - derül ki egy szakácskönyvbõl, amelynek megjelentetését a pekingi olimpia kezdetéhez idõzítette a kiadó.

    Az Ötkarikás szakácskönyv szerzõje W. Csoma Éva, aki annyit mondott magáról tudósítónknak, hogy nyomdaipari vállalata van, újságíró, háziasszony és édesanya. Valamikor sportolt is, innen a vonzalom e téma iránt.

  • Amur paprikásan

    Hozzávalók: 1,5 kg hal, 8 dkg zsír, 5 dl tejföl, 12 dkg vöröshagyma, 3 gr bors, 2 dkg paprika, 3 dkg liszt, zöldpaprika, só.