rss
  • Sajtos palacsintatorta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 2 dkg vaj, 25 dkg reszelt sajt, 3 tojásfehérje.

    loading...

    Egy tûzálló tálat kivajazok. Belefektetek két palacsintát, erre egy réteg sajtforgácsot, megint két palacsintát, megint sajtot ...... és így tovább.

    A tetejére tojásfehérjébõl készült hab jön. Betolom 20 percre a forró sütõbe.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomos zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 60 dkg konzerv zöldbab, 2 evõkanál ketchup, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál 5%-os ecet, 2 késhegynyi õrölt feketebors, 1 csomó metélõhagyma, só.

  • Anci káposztás tésztája

    Hozzávalók: fél kg száraztészta, 60 dg reszelt édeskáposzta, 1 evõkanál zsír, egy mokkáskanál só, õrölt bors;

  • Kovászolt cékla

    Hozzávalók: 1 kg cékla, 7 dkg kenyér, 2,5 l víz, fokhagyma.

  • Kókuszos rolád

    Hozzávalók:

    30 dkg darált keksz, 15 dkg porcukor, 2 dkg kakaó
    töltelékhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. kókuszreszelék, egy kevés rum

  • Pirított zsemlekocka

    1 zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és 2 evõkanál olajon állandóan kevergetve, lángterelõ felett pirítsuk világos pirosra. Ha teflon bevonatú edényben pirítjuk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét.

  • Gesztenyés palacsinta

    Hozzávalók: a tésztához: három tojás, 3 dkg porcukor, négy evõkanál olaj, 1 l tej, 20 dkg rétesliszt, csipetnyi só; a töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza, tej, 1-2 evõkanál barackíz, két evõkanál rum, a tetejére porcukor.

  • Õzcímerbõl vagdalt

    Hozzávalók: 1800 g õzcomb, színhús, só, 150 g vaj, citromhéj, szerecsendió-virág, sáfrány, 2 db tojás, 2 db tojássárgája;

  • Capresesaláta

    Hozzávalók: fél kg szép, érett paradicsom, 25 dkg mozzarellasajt, olivaolaj, bazsalikom, 5 szem kapribogyó (finomra vágva), só, bors, oregano.

  • Currys saláta

    Hozzávalók: 4 tojás, fél fejes saláta, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 15 dkg csiperkegomba, fél csomó zöldhagyma, 4 dkg dióbél, 1 dl tejföl, 1 dl joghurt, mustár, porcukor, curry, só.

  • Házi jégkésa

    Házi jégkésaOtthon sokkal egészségesebb vál­to­za­tot ké­szít­hetsz mindössze három hoz­zá­va­ló­ból, fagy­i­gép nélkül. Hámozd meg a barackot késsel, vagy dobd forró vízbe 30 másodpercre, és húzd le a héját. Vágd a gyümölcshúst kockákra, majd add hozzá a vizet és a citromlevet, és turmixold simára. Öntsd a masszát egy laposabb tálba,tedd a mélyhűtőbe, és fagyaszd egy-két óráig,közben néhányszor keverd át villával, hogy ne fagyjon kemény tömbbé. Fogyasztás előtt vedd ki a hűtőből, és ismét keverd át villával, hogy elérje a jégkására jellemző állagot. Azonnal tálald.

  • Cseh knédli: (Èeské knedlíky)

    Hozzávalók: 500 g rétesliszt, 20 g élesztõ, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.

  • Húsvéti csokifészek

    Hozzávalók: Crunchy Nuts, Cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

  • Almás kukoricasaláta

    Az almát gyaluld csíkokra és locsold meg citromlével. Add hozzá a kukoricát és a csíkokra vágott sajtot. Locsold rá a kefírt, add hozzá a cukrot, lazán keverd össze, s tedd egy órára hûvös helyre érni.

  • Aioli mártás

    Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 2 tojássárgája, 1/2 citrom leve, 1 mokkáskanál mustár, 2 dl olaj, só, törött bors.

  • Túrótorta citromosan

    Túrótorta citromosanA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A kakaós piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük. A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük.

  • Aljotta

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g tengerihal, 2 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 db paradicsom, 80 g rizs, 40 ml olívaolaj, só, õrölt bors, babérlevél, mentalevél, majoránna, 1db limett.

  • Párolt káposzta (Gedünstetes Kraut)

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 4 szelet szalonna, 6 dkg zsír, 2 nagyobb fej hagyma,
    1 kiskanál pirospaprika, 2 babérlevél.

  • Cigánynokedli

    Hozzávalók: 1 kiló liszt, 2-3 tojás, kávéskanálnyi só.

  • Tejszínes-barackos csirkekockák

    Tejszínes-barackos csirkekockákA kifilézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint megfűszerezzük, majd forró olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymával. Ezután kis vízzel felöntve puhára főzzük. Ha a csirkemell megfőtt, hozzáadjuk az apró kockára vágott barackot, a főzőtejszínt és a barack levéből 1 decilitert. Addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, 1 ek liszttel sűrűsíthetünk. Megfőzzük a rizst. Ha kész, együtt tálaljuk. De tálalhatjuk kukoricás rizzsel is, az is nagyon jól passzol a barackos ételekhez. Igazén ízletes és nem túl bonyolult étel.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 50 dkg apró hús, 5 evõkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

loading...