Az érett birseket negyedelem, de nem hámozom és eltávolítom a magházát. Forró vízbe téve puhára fõzöm.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Leszûröm, majd szitán áttöröm. Minden kg-hoz 80 dkg cukrot veszek és lábasban elõbb a birspépet kavargatva fõzöm negyed óráig, majd a cukorral még vagy 10 percig. Dermedéspróba után lapos formákba töltöm és megdermesztem. Azokból kivéve 2-3 hétig kiterítve és idõnként forgatva meleg helyen megszikkasztom és folpackba csomagolva száraz hûvös helyen tárolom.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!