2024.04.24. - György

Rigó Jancsi (Rigójancsi)

Hozzávalók: 7 egész tojásból készült csokitorta-alap, amit nagyobb tepsiben sütünk meg, hogy csak ujjnyi vastag legyen. Amikor kihûlt, kettévágjuk. Töltelék: 8 dl tejszín, 6 dkg kakaó, 12 dkg vaniliás cukor, 1 csapott ek zselatin. Bevonat: 30 dkg cukorból és 4 dkg kakaóból készült fondan vagy 3 dkg kakaóból 3 dkg cukorral fõzött, 3 dkg vajjal elkevert csokoládémáz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejszínt - amit elõbb pár óráig jégen, vagy jó hideg helyen tartottunk - habüstben vagy porcelán tálban kemény habbá verjük és közékeverjük a kevés vízben feloldott, átszûrt zselatint. Két jó kanálra valót félreteszünk belõle.

A kakaót összekeverjük 12 dkg vaniliás cukorral és azt lassanként a tejszínhabhoz keverjük. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, erre negyed cm vastagságban rákenjük a fehéren hagyott tejszínhabot.

A másik lap tetejét a csokoládémázzal bevonjuk. 5 centiméteres kockákra vágjuk, a krém tetejére fektetjük, s vizes késsel a kockák irányában végigvágjuk. Fogyasztásig hideg helyen tartjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!