2024.04.20. - Tivadar

Paprikásmártás (klasszikus)

Hozzávalók: 2 ek zsír (vagy megfelelõ mennyiségû olaj), 3-4 hagyma, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika (télen ezek helyett 3 ek lecsó), 3 ek paprika (édes), 2-3 gerezd fokhagyma (zúzva), só, 1 pohár tejföl, vagy tejszín, 1 ek liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az apróra vágott hagymát a zsírban, vagy olajban üvegesre párolom. Hozzáadom a paprikát, megkeverem, sózom és kicsit tovább pirítom. Beleteszem a fokhagymát, majd egész kevés vízzel leöntöm.

Fedõ alatt kis lángon fõzöm. Idõnként megkeverem és kevés vizet öntök alá. Hozzáadom a csíkokra vágott paprikát és a kockákra vágott paradicsomot, majd készre fõzöm. A tejfölt elkeverem a liszttel és 2 kanál vízzel és behabarom vele a mártást. Mikor kész, leszûröm.

Nagyon sok étel alapanyaga, kiegészítõje, díszítõje lehet.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!