2024.04.25. - Márk

Flambírozott garnélatányér

Hozzávalók: 20 dkg konyhakész koktélrák, 20 dkg csiperke gomba (konzerv), 1 dl fehérbor, 1 ek olaj, 1 ek apróra vágott zöldõetrezselyem, frissen õrölt feketebors, só, 4 fóliatányér, fél dl flampírozó párlat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát leszûröm és egy serpenyõben az olajon puhára fõzöm. Közben sózom, borsozom és megöntözöm a fehérborral. A végén hozzáadom a garnélát, a petrezselymet és még két percig párolom. A keveréket négy fóliatányérra teszem, megöntözöm a szesszel és közvetlenül az asztalnál meggyújtom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!