rss
  • Isztriai sertéskaraj (isztria különlegesség, amely Ombolo, vagy Zlumbert)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 kg karaj, 2 dkg fokhagyma, 3 dkg só, 10 szem egész bors, 10 babérlevél.

    A karajokat kicsontozzuk és a sóval, durvára tört borssal, finomra vágott fokhagymával és babérlevéllel bedörzsöljük, majd 10-15 napig száradni hagyjuk. Utána gyengén megfüstöljük és csak 3 hónap múlva fogyasztjuk.

    Hosszabb tárolása úgy történhet, hogy a füstölt karajt szeleteljük, kevés olajban megsütjük, egy edénybe rétegezzük a szeleteket és az edényt felöntjük a sütõzsiradékkal.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, fél liternyi tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa.

  • Burgonyafasírt

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt burgonya, 50 dkg maradék fõtt vagy sült hús, 10 dkg zsír, 2 Tojás, 5 dkg hagyma, zöldpetrezselyem, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Vörösboros csirke

    Hozzávalók:

    40 dkg csirkemellfilé, 40 dkg gomba, 2 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál, paradicsompüré, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, kakukkfû, õrölt fehérbors, só

  • Medvehagymás nokedli

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg medvehagymalevél, 5 tojás, 5 evõkanál olaj, 5 dkg kemény sajt, só, bors.

  • Milánói tepsisburgonya

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg liszt, 15 dkg pulykasonka, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg reszelt edami sajt, 2 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

  • Újházy tyúkleves

    Hozzávalók: 1,5 kg-os tyúk, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, fél zeller, egy fej vöröshagyma, 2 fej gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg cérnametélt, 1 csokor petrezselyem, só, egész bors.

  • Alkoholmentes ünnepi bólé

    A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hûtse be, majd behûtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás elõtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.

  • Rántott süllõ

    Hozzávalók: kb 1 kg süllõ (fiatal fogas tisztítva), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Fahéjas banán

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db banán, 1 limett leve, 20 ml rum, 1 ek. barnacukor, õrölt fahéj, vaníliafagylalt, vagy jégkrém.

  • Kalocsai sertésborda

    Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsm, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma;

  • Tésztasaláta

    Fõzzön ki 3 dkg durum-tésztát. Szûrje le, hagyja kihûlni. Vágjon nyolcba egy paradicsomot, csíkozzon fel 5 dkg sonkát, s keverje el evõkanálnyi olajjal és friss citromlével.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Sajtos roló

    Hozzávalók 12 darabhoz:

    - 50 dkg (1 csomag) leveles tészta
    - 10 dkg mascarpone
    - 15 dkg sajt
    - 7 dkg vaj
    - 1 tojássárgája
    - 1 evõkanál liszt
    - 1,5 dl tej
    - só
    - õrölt fehérbors

  • Lángos 1

    Hozzávalók: fél kg liszt, 1 cs élesztõpor, 1 csapott tk só, 4 dl langyos víz, 1,5 - 2 liter napraforgóolaj a kisütéshez.

  • Gombás cukkini

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 25 dkg csiperkegomba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl zöldségerõleves, olaj, kakukkfû, só, bors.

  • Ecetes uborka kaporral (régi erdélyi recept)

    A szép, apró uborkát megmossuk, lecsurgatjuk és egy 5 literes üvegbe (vagy megfelelõ arányban ízesítve kisebb üvegekbe) rakjuk. Rakunk közé száras kaprot, 2-3 babérlevelet, egy darab megtisztított vékony csíkokra vágott tormát.

  • Gazpacho (hideg spanyol zöldségleves)

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom hámozva, kimagozva, kockára vágva, 2 dl paradicsomlé, 10 dkg kígyóuborka meghámozva, 2 db kaliforniai zöldpaprika, 2 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál lime-lé, 2 dl extra szûz olívaolaj, 1 dl borecet, 5 dl víz, só, bors, 2 szelet fehér kenyér.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

  • Aszalt szilvás csokis süti

    Hozzávalók:

    - 6 dkg vaj
    - 17,5 dkg finomliszt
    - 1,5 teáskanál sütõpor
    - 1,5 teáskanál õrölt fahéj
    - 1 evõkanál kakaó
    - 9 dkg cukor
    - 1,4 dl zsíros tej
    - 13 dkg aszalt szilva
    - fél bögre tört csokoládé

  • Rizses pulykahús

    Hozzávalók: 1 bögre rizs, 3/4 kg pulykamell, 2 szál répa, 2 paradicsom, 1 kis konzerv zöldborsó, 1 kis konzerv kukorica, 1 kis konzerv gomba, só, bors, petrezselyem.