2024.04.20. - Tivadar

Isztriai sertéskaraj (isztria különlegesség, amely Ombolo, vagy Zlumbert)

Hozzávalók: 2 kg karaj, 2 dkg fokhagyma, 3 dkg só, 10 szem egész bors, 10 babérlevél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A karajokat kicsontozzuk és a sóval, durvára tört borssal, finomra vágott fokhagymával és babérlevéllel bedörzsöljük, majd 10-15 napig száradni hagyjuk. Utána gyengén megfüstöljük és csak 3 hónap múlva fogyasztjuk.

Hosszabb tárolása úgy történhet, hogy a füstölt karajt szeleteljük, kevés olajban megsütjük, egy edénybe rétegezzük a szeleteket és az edényt felöntjük a sütõzsiradékkal.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!