2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Toscanai paradicsomleves

Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom, 30 dkg szikkadt fehérkenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 liter forró húsleves, 1 csomó bazsalikom, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A paradicsomot 1 percre forró vízbe teszem, lehéjazom, felvágom és kimagozom. A kenyeret lehéjazom és apróra vágom, a fokhagymát megtisztítom és apróra vágom.

Az olajat egy fazékban felmelegítem és a fokhagymát megpárolom benne. Beleteszem a kenyeret és gyakori forgatással felszívatom vele az olajat. Hozzáadom a felaprított paradicsomot és néhány percig párolom. Hozzáadom a húslevest és egészben a mosott bazsalikomot, enyhén sózom és borsozom.

Fél óráig lefedve fõzöm, miközben egyszer-kétszer megkeverem. A kenyérnek teljesen fel kell oldódnia! Ízesítem, kiveszem a bazsalikomot, pár csepp olivaolajat cseppentek rá és forrón tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!