rss
  • Meggyszörp

  • Share on Tumblr

    A legjobb hozzá a cigánymeggy, ami apró, de fekete és a legzamatosabb. Válogatom, mosom, majd magostól összenyomom és másnapig lefedve állni hagyom.

    loading...

    Levét lecsorgatom és minden literéhez 80 deka cukrot téve vagy 20 percig fõzöm. Kihülés után üvegekbe töltöm és ledugaszolom.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsvéti aprósütemény

    Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg õrölt mandula, vagy dió, 1 csapott kiskanál õrölt fahéj, 3-4 szem õrölt szegfûszeg, 1 kiskanál kakaó, savanykás lekvár, a tepsi kikenéséhez zsír és liszt, a díszítéshez apró szines cukorkák.

  • Májszelet

    Hozzávalók: Borjúmáj 70 dkg, tojás 2 db, morzsa 15 dkg, liszt 3 dkg, só 1 késh., zsír 1/4 kg.

  • Szilveszeteri májpástétom

    Hozzávalók: 30 dkg (bármilyen) máj, 1 zsemle, 1 fej hagyma, 2 dl tej, 2 tojás, petrezselyem, só, bors, majoranna.

  • Finom paradicsomleves

    Hozzávalók: 20 deka zöldség, étolaj, 3 deka liszt, 1 kg paradicsom, vagy 6 deci paradicsom.

  • Birsalmafánk

    Hozzávalók: 2 szép birsalma (vagy birskörte), 2 db egész tojás, 2 dl kefir (vagy házi aludttej), 15-20 dkg finomliszt, 10-15 dkg porcukor, 1 csapott teáskanál sütõpor, késhegynyi õrölt zegfûszeg, csipetnyi só, a tálaláshoz birsalmabefõtt (vagy almabefõtt).

  • Téli turmix

    Hozzávalók: 20-20 dkg narancs, banán, alma és grapefruit, 1 dl méz, 1 citrom, 1,5 liter tej.

  • Lencsesaláta tésztával

    Hozzávalók: 320 g Gyermelyi négytojásos olaszcsavart, 120 g magos mustár, 2 evõkanál méz, 1 evõkanál finomra vágott bazsalikom, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyem, 1 dl olívaolaj, 0,5 dl fehérbor, só, õrölt fehérbors, 100 g póréhagyma, 100 g gépsonka, 100 g fõtt marhanyelv, 100 g fõtt vörös és barna lencse, saláta a díszítéshez.

  • Bolgár joghurtleves

    Hozzávalók: 1 nagy uborka, 2 dl joghurt, 1 dl húsleves, só, bors, néhány szál kapor.

  • Gombás, csirkemájas rakott burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg héjában fõtt burgonya, 50 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, tejföl, reszelt sajt, só, bors, majoránna, olaj.

  • Töltött metélt

    Hozzávalók: 25 dkg metélt száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2 evokanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

    A tepsihez 2 dkg margarin és 2 evokanál zsemlemorzsa;

  • Ananászos sonkás karaj

    Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 10 dkg sonka, 1 karika konzerv ananász, só, bors, oregano
    70 dkg burgonya, olaj.

  • Áfonyás-fehércsokis keksz

    Hozzávalók: 5 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 9 dkg cukor, 1,2 dl zsíros tej, 12 dkg friss áfonya, 1/2 börge tört fehér csoki.

  • Karfiolos makaróni vagy brokkoli

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 50 dkg makaróni, 3 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt edámi sajt, só, késhegyni reszelt szerecsendió.

  • Almás palacsintatekercs

    Hozzávalók: A tésztához: 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, 3 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 8 evõkanál liszt, olaj a sütéshez, vaj a tál kikenéséhez; a töltelékhez: 1 dl tejszín, 5 dkg mandula, 1 evõkanál porcukor, 1 alma, vagy almadzsem, kevés õrölt fahéj.

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma;

  • Káposztás tészta

    A reszelt káposztát besózva állni hagyjuk, majd erõsen kinyomkodjuk, hogy sütésnél piruljon, ne fõjjön. A zsíron a kinyomkodott káposztát megpároljuk, kicsit le is piríthatjuk, õrölt borssal ízesítjük. A sós vízben kifõzött tésztát leszûrjük, hozzáadjuk a káposztához.

  • Aioli mártás

    Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 2 tojássárgája, 1/2 citrom leve, 1 mokkáskanál mustár, 2 dl olaj, só, törött bors.

  • Currys rizibizi

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál curry, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Burgonyás rakottas

    Hozzávalók: 1 fej szeletelt hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg vaj, 1 babérlevél, fél kg darált hús, fél kg konzervparadicsom, 1 kg burgonya, só, bors.

  • Fekete ribiszkelé

    Hozzávalók: 1 kg fekete ribiszke, 8 dkg cukor, 10 dkg citromsav.

loading...