2024.03.29. - Auguszta

Marinált gomba

Hozzávalók: 1 hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 8 ek olivaolaj, fél kg gomba, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 citrom leve, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát és fokhagymát megtisztítom és apróra vágom, majd egy serpenyõben 2 evõkanálnyi olajon megpárolom. A gombát tisztítás után falatnyi méretûre darabolom. Beledobom a serpenyõbe, sózom, borsozom és kis lángon kb. 20 percig lefedve párolom. Hozzáadom a petrezselyemzöldet és a citromlevet, majd lecsepegtetem a gombákat.

A levet a maradék olajjal mixerben mártássá pürésítem. A gombákat egy tálra teszem és leöntöm ezzel a mártással. Lefedve legalább 3-4 órán keresztül érlelem.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!