rss
  • Mandulatej tojáslikõrrel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

    loading...

    A mandulát forró vízbe áztatom, a héját lehúzom és a cukorral mozsárban összetöröm. Beleteszem a vaniliás tejbe és lassú tûzön 8-10 percig forralom. A tûzrõl levéve lehûtöm, hozzáadom a tejszínt és a likõrt, majd jéghidegen kehely poharakban kínálom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Dobos torta

    6 tojássárgáját elkeverünk 12 deka cukorral nagyon habosra, hozzátesszük a 6 tojás habját és 10 deka lisztet. A tortaformának csak a lapját használjuk a tortalapok sütéséhez. Megkenjük vajjal s behintjük liszttel, 1 nagy fõzõkanálnyit a keverékbõl a közepére teszünk s késsel elsimítjuk.

  • Csokis kókuszkocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 400 g finom liszt
    - 250 g margarin
    - 7 tojássárgája
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 150 g porcukor
    - fél dl tej
    - 4 evõkanál kakaópor
    - magozott meggy

    Krémhez:

    - 200 g kókuszreszelék
    - 200 g kristálycukor
    - 7 tojásfehérje

    A tetejére:

    - 100 g étcsokoládé
    - fél dl rum

  • Krumplis paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 6-8 db közepes krumpli
    - 5 db közepes paradicsom
    - 2 kisebb fej lilahagyma
    - cukor
    - ecet

  • Gombás pacal

    Tíz emberre számolom a hozzávalókat. Elsõként abároló-vizet forralok a bográcsban, ebbe belekerül 4 fej vöröshagyma karikára vágva, szemes bors, babérlevél, egy citrom félbevágva. A pacalt kb. 3 kg- nagyobb darabokra vágva teszem bele és vagy egy órán át, fõzöm.

  • Milánói makaróni

    Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 10 dkg sampinyon gomba, 15 dkg fõtt füstölt sonka (legjobb hozzá a kötözött sonka), 1 nagy doboz paradicsompüré, 10 dkg reszelt parmezán jellegû sajt, 7 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 marhahúsleves-kocka, 1 tk cukor, 1-1 púpozott mk szárított bazsalikom, rozmaring és kakukkfû, 1 mk törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Blenheim

    Shakerben összerázzuk, és jéggel félig töltött pohárba szûrjük.

  • Gombaszószos töltött burgonya

    Gombaszószos töltött burgonyaAz apróra vágott hagymát az olajon kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, fűszerezzük, kevés víz hozzáadásával, megpároljuk, majd hozzákeverünk 1 felvert tojást, hogy összefogja a masszát. A hámozott nyers burgonyát karalábévájóval kifúrjuk, majd megtöltjük a darált hússal. Egy edénybe lerakjuk a krumpliból kivájt korongokat, ezekre helyezzük a töltött krumplit, sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, amennyiben a krumpli megfő. A megmaradt olajon megpároljuk a gombát, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis olajat, fűszerezzük.

  • Olasz nyári saláta

    Hozzávalók: egy fej saláta, 4 paradicsompaprika, 20 dkg paradicsom, egy szép nagy alma, fél zeller, borecet, olaj, só.

  • Mexikói bab darált hússal

    A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük fõni és majdnem puhára fõzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk.

  • Pizzatészta

    Hozzávalók (egy kb. 32 cm átmérõjû sütõformához): 2 dkg élesztõ, 1 db kockacukor, 1,5 dl tej, 1,3 pohár liszt, 3 ek. olaj.

  • Burgonya metélt paprikás hússal

    Fél kiló disznóhúst a combjából húsvágón átdarálunk. Egy fej hagymát apróra vágva zsírban párolunk, hozzáteszünk egy kávéskanál paprikát s a vagdalt húst megsózzuk, s kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.

  • Sült csirke, kukoricaliszttel

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 tk cukor, 1 tk só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 ek kukoricaliszt, 1 dl sûrû majonéz.

  • Hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók: 4 db tojás, 4 dl tej, 2 dl szódavíz, 35 dkg liszt, 2 dkg só, 1,5 dl olaj, 4 adag paprikás csirke, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín.

  • Tonhalas ragu

    Vágjon apró darabokra 300 g tonhalat - akár mélyhûtött is lehet. Szeleteljen apróra 1 hagymát, 6 gombát és vágjon kockára 2 cukkinit.

  • Magyaros rakott csirke

    Hozzávalók:

    margarin, burgonya, csikemell filé, hagyma, paprika, paradicsom, karfiol, vagy brokkoli, só, bors, tejföl, tojás, víz.

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Zöldséges rizsfelfújt

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, 20 dkg ementáli sajt, 25 dkg brokkoli, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 kis zeller, 10 dkg zöldborsó, 4 dl zöldségleves (kockából), só, pirospaprika, 3 ek. Margarin.

  • Adventre: mézes adventi koszorú

    Hozzávalók: 40 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 6 evõkanál tej, 3 tojás, pici rum, 1 kiskanál õrölt fahéj, fél kiskanál gyömbérpor, 1-1 kiskanál szerecsendió és szegfûszeg, 1 cs. sütõpor, 50 dkg liszt, 15 dkg dióbél, 15 dkg szárított gyümölcs. A tálaláshoz: 2,5 dl tejszín, 1 cs. habfix, 2 evõkanál tojáslikõr. Díszítés: 3 evõkanál porcukor, kevés forró víz.

  • Diós sült banán

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.

  • Kávés muffin

    Hozzávalók:

    200 g cukor, 4 tojás, 1, 5 dl olaj, 3-4 evõkanál nescafé vagy fõzõtt kávé, 250 g liszt, (ici-pici só), fél csomag sütõpor.

loading...