rss
  • Mandulatej tojáslikõrrel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

    A mandulát forró vízbe áztatom, a héját lehúzom és a cukorral mozsárban összetöröm. Beleteszem a vaniliás tejbe és lassú tûzön 8-10 percig forralom. A tûzrõl levéve lehûtöm, hozzáadom a tejszínt és a likõrt, majd jéghidegen kehely poharakban kínálom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Füstölt sonkás pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 25 dkg füstöltsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás, 10 dkg parmezán sajt.

  • Narancs krém

    8 tojássárgáját habosra keverünk 42 deka narancson ledörzsölt finomra tört cukorral.

  • A tökéletes ebéd

    A „molekuláris gasztronómia” meglehetõsen komolyan hangzik, pedig egyszerûen csak a fõzésrõl szól; és arról, hogy módszeresen gondolkodunk a felhasznált anyagokról és fõzés technológiájáról - vallja Hervé This, az új szemléletû konyhamûvészet egyik megálmodója.

    A tökéletes ebéd egy ötfogásos, viszonylag egyszerû ételekbõl álló menü elkészítésén vezet minket keresztül, közben pedig számtalan apró trükköt ismerhetünk meg, amelyekkel nemcsak egy báránysült, hanem akár egy szimpla fõtt tojás is sokkal finomabb lesz.

  • Marinált mozzarella

    Hozzávalók: 2 db mozzarellasajt (kb. 30 dkg), 1 evõkanál vörös bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál borecet, 4 evõkanál olívaolaj, 1-1 csokor friss oregánó és kakukkfû, 1 kicsi uborka, 1 kis fej radicció-saláta.

  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Spenótos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    - 1.5 liter zöldségalaplé
    - 5 dkg kukoricadara
    - 3 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 20 dkg bébispenót
    - só, bors

  • Gombával töltött paprika

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 15 dkg gomba, 20 dkg rizs, 15 dkg paradicsompüré, 1 kanál zsír, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, 1 kanál cukor, törött bors.

  • Zöldséges-csirkés tál

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 1,5 kg vegyes zöldségféle (karfiol, zöldbab, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, karalábé, gomba, zöldpaprika stb.), 2 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor zellerzöld, 2 dkg vaj, 3 dl tejföl, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só, törött fekete bors.

  • Szárnyaskrokett

    Hozzávalók: 16 deka sült, vagy fõtt szárnyashús maradék, 2 deka vaj, 2 deka liszt, 1 deci tej, só, 1 egész tojás, zöldpetrezselyem, töröttbors.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Mákos metélt

    Egy darab cukrot tejbe felforralunk és kissé befõni hagyjuk, hozzáteszünk 'I4 liter mákot s avval is még fõzzük.

  • Szívecskés pirítós halkrémmel

    Ez tényleg megvan öt perc alatt, és isteni elõétel, fõleg egy üveg finom bor mellé. Mindössze egy fémbõl készült szív alakú sütiformára van szükségünk, mellyel a vékonyra vágott kenyérszeletekbõl szív alakú darabokat vágunk ki.

  • Rumos meggy

    Nagy szemû meggyet leszárazunk, és kimagvalunk. Lemérjük, és minden kiló gyümölcsre 40 dkg cukrot, 1 dl rumot és egy csapott kávéskanál szalicilt számítunk.

  • Sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó, 1,5 ek olaj, 2 dkg liszt, hagyma, só, paprika, virsli.

  • Ananászos-currys csirke

    Hozzávalók:

    2 db csirkemell, 1 doboz ananászkonzerv, 3 dl tejszín, curry fûszerkeverék, olaj, só, bors, kiskanál liszt

  • Sajtos rúd

    Hozzávalók: 40 dk liszt, 10 dk reszelt sajt, 2 kk. só 1 mk szódabikarbóna, 25 dk Liga,
    1 ek tejföl, 2 sárgája.

  • Rakott cukkini

    Két-három közepes cukkinit felkarikázunk héjastól, majd lesózzuk, félretesszük. Közben négy nagyobb paradicsomot felszeletelünk és egy negyed kilós trappista sajtot is hasonlóan felnyesünk vékony szeletekre.

  • Tojásos kockák

    Hozzávalók: 8 tojás, 8 evõkanál tej, 8 evõkanál morzsa.

  • Csorbaleves birkahúsból

    Hozzávalók:

    - 50 dkg birkahús
    - 1 murok
    - 1 zeller
    - 1 paszternák
    - csokor petrezselyemzöldje
    - 1 kanál paradicsomlekvár
    - káposztalé
    - csípõs paprika
    - só

  • Fetasajttal töltött csirkemell, olívás, padlizsános rizzsel

    Hozzávalók: csirkemell 70 dkg, cukkini 1 db, olívabogyó 1 dkg, paradicsom 4 db, petrezselyem 1 csokor, rizs 0,5 kg, sajt (feta) 10 dkg, só, tojás 2 db, vaj 5 dkg, zabpehely 5 dkg, zsálya.