2024.04.16. - Csongor

Lecsós malac tarhonyával

Hozzávalók: 80 dkg sovány malaclapocka, (3 EK olaj), 25 dkg tarhonya, 3 dkg füstölt szalonna, 4-5 húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípõs), 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 dl zsírszegény tejföl, 1 csapott EK Vegeta, só, õrölt bors, paprika, fél MK grillfûszer.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A malacot kockákra vágom. Ha a bõre alatt zsír van, azt kivágom és kiolvasztom, ha nincs akkor pedig olajon aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Rászórom a paprikát, beleteszem a húst, a sót és a grillfûszert. Mindig kevés vizet aláöntve majdnem puhára párolom. Beleteszem a feldaramolt zöldpaprikát és a kockákra vágott paradicsomot, együtt megpuhítom, majd beleforralom a tejfölt.

A szalonnát apró kockákra vágom, kiolvasztom és a pörcöt is benne hagyva megpirítom a tarhonyát, forró vízzel felengedem, Vegetával ízesítem és puhára párolom. Egy tûzálló edény aljára terítem a tarhonyát, erre a malachúskeverék felét, majd ismét harmadnyi tarhonyát, malachúst és a maradék tarhonyát. A maradék lével megöntözöm, majd a sütõben jól átforrósítom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!