rss
  • Lecsós malac tarhonyával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg sovány malaclapocka, (3 EK olaj), 25 dkg tarhonya, 3 dkg füstölt szalonna, 4-5 húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípõs), 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 dl zsírszegény tejföl, 1 csapott EK Vegeta, só, õrölt bors, paprika, fél MK grillfûszer.

    loading...

    A malacot kockákra vágom. Ha a bõre alatt zsír van, azt kivágom és kiolvasztom, ha nincs akkor pedig olajon aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Rászórom a paprikát, beleteszem a húst, a sót és a grillfûszert. Mindig kevés vizet aláöntve majdnem puhára párolom. Beleteszem a feldaramolt zöldpaprikát és a kockákra vágott paradicsomot, együtt megpuhítom, majd beleforralom a tejfölt.

    A szalonnát apró kockákra vágom, kiolvasztom és a pörcöt is benne hagyva megpirítom a tarhonyát, forró vízzel felengedem, Vegetával ízesítem és puhára párolom. Egy tûzálló edény aljára terítem a tarhonyát, erre a malachúskeverék felét, majd ismét harmadnyi tarhonyát, malachúst és a maradék tarhonyát. A maradék lével megöntözöm, majd a sütõben jól átforrósítom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Elõzõ este a tejbe belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd a borssal ízesítjük. A sonkát egyformán fél centi vastag szeletekre vágjuk és a tejbe beletesszük. Az edényt lefedjük, és másnapig a hûtõszekrényben tartjuk.

  • Egres rumban

    Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.

  • Karalábé fõzelék

    Hozzávalók:

    2 kg karalábé
    4 dkg zsír vagy olaj
    6 dkg liszt
    1 dl tej

    cukor
    törött bors
    1 csomó zöldpetrezselyem

  • Kelkáposztás liba vörösborban

    Hozzávalók: 2 libamell, 20 dkg szalonna, 2 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 kg kelkáposzta, 1 evõkanál vaj, 1,5 dl nehéz vörösbor, 1 evõkanál paradicsompüré, 1,5 dl tyúkhúsleves (kockából), õrölt fekete bors, só.

  • Mézes fehérrépaleves

    Hozzávalók: 1 kg fehérrépa, 1 póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 4 evõkanál méz, 2 dl tejszín, 3 evõkanál vaj, 3 evõkanál liszt.

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: A tésztához: 1 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evõkanál tej, 2 evõkanál méz.

  • Gombás palacsinta

    Apróra vágott hagymát pirítunk olajon, majd hozzáadjuk a gombát, amit szintén apróra felvagdaltunk, valamint kevés pirospaprikát, sót. Lefedve hagyjuk saját levében rotyogni, míg meg nem fõ a gomba. Ha kell, kevés vizet még töltünk hozzá, hogy megfõjön, de a végére elpárologtassa a levét.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 kocka friss élesztõ
    - 250 ml tej
    - 10 dkg blansírozott darabos mandula
    - 15 dkg kandírozott citromhéj, apróra vágva
    - 25 dkg mazsola
    - 10 dkg vaj
    - 20 ml rum
    - 50 g cukor
    - 1 tojás
    - csipet só

    Továbbá:

    - 5 dkg olvasztott vaj
    - 1-2 ek porcukor

  • Mogyorós aprósütemény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 5 púpozott ek. cukor, 1 csomag vanillincukor, 4 ek. víz, 15 dkg margarin, 10 dkg darált mogyoró, 1 felvert tojás, 5 dkg étcsokoládé tortabevonó.

  • Májszelet

    Hozzávalók: Borjúmáj 70 dkg, tojás 2 db, morzsa 15 dkg, liszt 3 dkg, só 1 késh., zsír 1/4 kg.

  • Túrókrém akácvirággal

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg méz, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, 8 fürt akácvirág.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA vajat, cukrot és fahéjat habosra keverjük. Lisztezett deszkán a tésztát kisimítjuk, majd a vajas masszával egyenletesen bekenjük, esetleg mazsolával megszórjuk. A két hosszú szélénél kezdve feltekerjük (mint a piskótatekercset), folpackba csomagolva 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor a rúd kemény, egy éles, recés késsel másfél centis szeletekre felvágjuk, majd ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőlapra helyezzük, úgy, hogy legyen elég hely közöttük.

  • Tejszínes csirkeleves

    Hozzávalók:

    - 2 l csirke alaplé
    - 1 egész, fõtt, csíkokra vágott csirkemell
    - 1,5 marék rizs
    - 2 egész citrom leve
    - 3 marék csíkokra vágott spenótlevél
    - 2 db darabolt sárgarépa
    - 1 marék laskára vágott káposzta
    - só
    - õrölt bors
    - 1 dl tejszín

  • Juhtúrós csusza kaporral

    Hozzávalók: 50 dkg Durillo fodros nagykocka, 25 dkg juhtúró kapor, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl;

  • Tonhalas tészta

    Tonhalas tésztaFeltesszük a tésztának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre főzzük. Közben egy közepes serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymát, pirítjuk. Ezalatt megmossuk a paradicsomot, kivágjuk a csumáját, felezzük, kis kockákra metéljük, majd betesszük a serpenyőbe a fokhagyma mellé, lefedve, néha megkevergetve pároljuk. Közben leöblítjük hidegvízzel a kapribogyót, az olajbogyót, és a paradicsomhoz adjuk. A tonhalról leöntjük az olajat (vagy a lét, ha nem olajban eltett), villával összetörjük, és a paradicsomhoz keverjük.

  • Szicíliai spagetti (Spaghetti sicilia)

    Hozzávalók: 5 dkg szardellafilé, 2 átpréselt fokhagymagerezd, csipetnyi bors, 3 ek olaj, fél kiló spagetti, 2 ek zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, reszelt parmezánsajt.

  • Sós csiga

    Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 kanál só, tej a gyúráshoz.

  • Fahéjas meggytorta

    Hozzávalók:

    4 tojás, 22 dk cukor, 12 dkg liszt, 8 dkg étkezési keményítõ, 2 teáskanál sütõpor, 3 teáskanál fahéj, 3 pohár tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 üveg (720 ml) meggybefõtt, 1 citrom reszelt héja, 8 dkg vágott dióbél, csokoládélevél, porcukor

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Rakott tészta recept

    Hozzávalók:
    400 g széles metélt, 4 db tojás, 2 dl tejfel, 100 g cukor, 150 g mák, 50 g mazsola, 200 g eper lekvár, 100 g dió, 10 g vaníliás cukor, 50 g zsemlemorzsa, 100 g + 20 g vaj, 100 g porcukor, só, õrölt fahéj

loading...