rss
  • Magyaros karalábéleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg karalábé, 3 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg liszt, 1 ek tejföl, vágott petrezselyemzöld, só.

    A karalábét megtisztítóm, meghámozom és vékony szeletekre vágom. Sózom és vajban fedõ alatt megpárolom. (Az íz csak vajpuha karalábénál jön ki teljesen). Megszórom liszttel, néhány percig pirítom, majd hideg vizet öntök rá. 10-15 percig fõzöm. Levesbetétként tésztát fõzök bele.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mákos pite

    Hozzávalók:

    fél kg liszt, 25 dkg margarin, 3-4 evõkanál olaj, 10 dkg cukor, csipet só, 4 tojás sárgája, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 dkg élesztõ; 4-5 kanál lekvár; máktöltelék: 25 dkg õrölt mák, 1 citrom reszelt héja, 2 fõtt burgonya, reszelve, 4 tojás felvert fehérje, 8 evõkanál cukor, szükség esetén kevés víz

  • Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók: fagyasztot gyümölcs (málna, õszibarack, ribiszke, egres, vagy eper) vegyesen 60 dkg, 1 citrom, 9 dl 100 %-os narancslé, 1 dl Triple sec, 1 dl fehérbor, 10 dkg porcukor, fél csomag vaniliáscukor, 2 dl tejszín.

  • Juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 50 dkg kukoricaliszt, 20 dkg juhtúró, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, só.

  • Holland máj

    Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 5 dkg vaj, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 1,5 dl tej, 2 tojássárga, 1 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl), 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1-1 késhegynyi õrölt szerecsendió, fehér bors, 2-3 evõkanál olaj a sütéshez, ízlés szerint só.

  • Töltött tojások

    Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.

  • Sütőtökös tekercsek

    Sütőtökös tekercsekA lisztet a vajjal, a tejjel, az élesztővel, az 1 evőkanál cukorral és egy csipet sóval alaposan elkeverjük, és fakanállal hólyagosra verjük, meleg helyen fél órát hagyjuk kelni, amíg duplájára nő. A sütőtököt megtisztítjuk, fél-fél centis kockákra vágjuk. A vajon elkezdjük pirítani, hozzáadva a félbevágott vanília rudat, a késlappal megtört rózsaborsot, a mézet és a fahéjat, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. A felét leturmixoljuk, majd összekeverjük a darabos résszel. A megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük a sütőtökpéppel, szorosan feltekerjük és 4-5 centis karikákra vágjuk.

  • Kapros túrógaluska

    A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.

  • Erdélyi tüdõs hurka

    Hozzávalók: 1 kg máj, fél kg háj, 1 kg tüdõ, 30 dkg tejben fõtt rizs, só, bors, szegfûbors, borsikafû.

  • Petrezselymes túrós húsgombóc

    Hozzávalók: 50 dkg darált hús (fele marha, fele sertés), 25 dkg sovány túró, 2 fej vöröshagyma, 3 szelet kenyér, 3 csokor petrezselyem, 1 evõkanál mustár, 1 tojás, 2 evõkanál vaj, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Kapros gombaleves

    Hozzávalók: 50 dkg csiperke, 1 húsleveskocka, 1 vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 ek. liszt, 1 cs. kapor, 2 dl tejföl, só, feketebors.

  • Kaszinótojás

    A tojásokat keményre fõzzük, megtisztítjuk, kettévágjuk, a sárgájukat kivesszük és egy kis tálkában villával összetörjük.

  • Baconos húspogácsa

    Hozzávalók:

    1 zsemle, 1 fej vöröshagyma, 35 dkg darált hús, 2 tojás, só, bors, rozmaring, 20 dkg bacon szalonna, fogpiszkáló, gyorsfagyasztott hasábburgonya

  • Paradicsommal, gombával sült lepényhal

    Hozzávalók:

    2 közepes egész lepényhal, 2 fej hagyma, 1 citrom, 4-5 paradicsom, 4 paprika, 25 dkg apró erdei gomba, zsálya, só, bors, kevés liszt, 4 ek. joghurt.

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor.

  • Harcsaszeletek kapros paprikás mártásban

    Hozzávalók: 3-4 adaghoz: 1 szelet kenyérszalonna, 4-6 szelet harcsafilé, fokhagymás fûszerkeverék, bors, szárított vagy friss kapor, 2 db halászlékocka, 2 dl tejföl, 1-2 ek liszt.

  • Békacomb nyárson sütve

    Szúrjuk nyársra a békacombokat. Mártogassuk meg jól olajban, 2 citrom kifacsart levében, aztán fûszerezzük sóval, borssal. Tegyük forró grillsütõbe, és forgassuk 4-5 percig. Sütés közben kenjük meg vékonyan kevés mustárral. Citromszeletekkel tálaljuk.

  • Szárnyasmáj palacsintatésztában

    Hozzávalók: 3 dl palacsintatészta (sós), 25 dkg szárnyasmáj.

  • Angolos burgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya, só, 5 dkg vaj.

  • Háromszéki komaleves

    Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 40 dkg sertéshús, 12 dkg vöröshagyma,
    30 dkg sertésvelõ, 5 dkg rizs, 4 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, babérlevél, pirospaprika, törött bors, só.

  • Tortilla

    Hozzávalók: 4 ek zabkorpa, 4 ek tönkölybúza-dara, 2 ek tönkölybúza-korpa, 4 ek olaj, 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 ek lenmag és víz, 1/2 kg alma.