2024.04.25. - Márk

Lencseleves virslivel

Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 2 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, 3 pár virsli.
A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõzõ este beáztatom a kiválogatott lencsét. Másnap 2 liter sós vízben felteszem fõni a megtisztított répával, az apróra vágott hagymával és a babérlevéllel együtt.

A lisztbõl, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe, ugyanekkor belekarikázom a virslit is. A zsírból, lisztbõl, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest. A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) fõzöm még a levest, cukorral, ecettel ízesítem, majd tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!