rss
  • Karfiolpörkölt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: három ek. olaj, 80 dkg karfiol, egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

    A zsíron sárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd rászórom a paprikát. Beleteszem a rózsáira szedett tisztított karfiolt, majd megsózom. A levét idõnként pótolva kb 25-30 perc múlva kész.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hideg uborkaleves

    Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg kígyóuborka, 2 dl 0%-os joghurt, metélõhagyma, só,bors.

  • Cukkinis csirkemell

    Hozzávalók:

    4 db. csirkemell, 1 nagy fej hagyma, 40 dkg paradicsom, 80 dkg cukkini, só, bors, bazsalikom, reszelt sajt, vaj

  • Apricot Sour

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd pohárba szûrjük, és a barackdarabbal díszítjük.

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók 4 személyre:

    8 db sós palacsinta, 3 combból készült csirkepaprikás, 2 dl tejföl

  • Mandulás túrókrém

    A 25 dkg tehéntúrót villával jól összetörjük, majd jól elkeverjük 10 dkg reszelt almával, 3 dkg õrölt mandulával, csipet szerecsendióval és 2-3 evõkanál tejföllel.

  • Hagymás kacsamáj

    Hozzávalók: 40-50 dkg kacsamáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál kacsazsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, tej a kacsamáj áztatásához, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Barbary Coast

    Shakerben összerázzuk, majd pohárba szûrjük.

  • Citromkrém kókuszos csókokkal

    Hozzávalók: A kókuszos csókhoz: 2 tojásfehérje, édesítõszer, 2 ek kókuszreszelék.

  • Koldus kotlett

    Hozzávalók: 3 db burgonya, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 kk petrezselyemzöld, 3 db tojás.

  • Angyalcsók

    Az alkotókat pohárban elkeverjük, s szívószálat adunk hozzá.

  • Tepsis húsos káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyu káposzta, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg sonka, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 4-5 ek. olaj, õrölt bors, pirospaprika, só.

  • Tõkehal rizzsel

    Hozzávalók: 50 dkg tõkehal, 30 dkg rizs, 4 fõtt tojás, 4 dl víz, 4 kanál apróra vágott petrezselyemzöld, 2 kanál olaj, só, bors, 1 fej vöröshagyma.

  • Francia burgonya

    A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tûzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el­kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütõben ad­dig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult.

  • Mákos – áfonyás keksz

    Hozzávalók: 5 deka darált mák, 25 deka liszt,15 deka vaj, 8 deka cukor, 8 deka aszalt vörös-áfonya, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 kisebb tojás.

  • Pácolt csirkecomb Hegedûs módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evõkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma szárával együtt, fél dl tejszín, 2 db egész tojás, 3-4 evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 teáskanál olaj.

  • Füstölt lazac zöldcitrommal

    Hozzávalók 6 személyre: 20 dkg füstölt lazac, 1 marék friss korianderlevél, 1 zöldcitrom leve és lereszelt héja, 1 evõkanál extra szûz olívaolaj, õrölt fekete bors.

  • Puncs szelet

    Hozzávalók:

    7 egész tojás, 3 tojás fehérje, 53 dkg porcukor, 1 cs. vaníliacukor, 3 dl tej, 3 cs. puncs pudingpor, 3 evõkanál vaníliakrémpor( vagy liszt), 2 evõkanál eper vagy málnaízû Benco-por, 1/2 dl rum, 20 dkg ráma.

  • Pezsgõspohár

    Elkészítés:

    Az ananászt tálba tesszük, megszórjuk a cukor felével, és kb. 2 óra hosszára betesszük a hûtõbe. Megmossuk a narancsot, a citromot, és karikára vágjuk, tálba tesszük, megszórjuk a maradék cukorral, leöntjük a konyakkal, és ezt is behûtjük. A narancsos keveréket kivesszük a hûtõbõl, sûrû szitán átpasszírozzuk, és hozzákeverjük az ananászhoz. Visszatesszük a hûtõbe. Tálalás elõtt tört jeget készítünk, azaz jégkockákat konyharuhába csomagolunk, és húsklopfólóval összetörjük. Kevés tört jégre kétharmadig adagoljuk a poharakba az ananászos gyümölcsöt, és felöntjük egyharmad rész jéghideg száraz pezsgõvel.

  • Banános csirke

    Hozzávalók: 50 dkg csirkehús, 15 dkg fokhagymás paprikás kolbász, 2 éretlen zöld banán, 2 lilahagyma, 15 dg mirelit kukorica, 1 hegyes-erõs paprika, 2,5dl húsleves, 1 rúd fahéj, 1 teáskanál ecet, olaj, só, 2 tyúkhúsleves kocka.

  • Rakott karalábé

    Megpirítunk üvegesre egy evõkanál olajon egy kiskanál reszelt vöröshagymát (vagy hagymakrémet), és hozzáadunk egy csomó megtisztított, vékonyan felszelt karalábét. Ha friss hagymából készítettük, megsózzuk.