rss
  • Kagylós vitaminsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g õrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fûszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.

    A répát megtisztítom, lereszelem, a fele citromlével elkeverem és enyhén sózom. A zellert meghámozom, vékony csíkokra vágom és elkeverem a többi citromlével. Vékony szeletekre vágom a paradicsomot, a zöldpaprikát és az uborkát vékony szeletekre vágom, valamint hozzáadom a széttépkedett salátaleveleket. Közben kiveszem a kagylókat az olajból.

    A megmaradt olajat elkeverem a hagymasóval, a borssal, a curryvel és a chilivel. Minden eddig felsoroltat lazán összekeverek, egy tálra halmozom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Tormás krumpli saláta

    Hozzávalók: 75 dkg krumpli, 10 dkg tejföl, 1 citrom leve + reszelt héja, 4 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál friss, reszelt torma, petrezselyem zöld, snidling, újhagyma, só, bors.

  • Tarkabab-gulyás

    Hozzávalók:

    25 dkg nagyszemû szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, 2 evõkanál száraz csipetke, 1 késhegynyi fokhagymasó, só

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só;

  • Csokoládé-sodó

    Hozzávalók: 10 deka csokoládé, 2 deci tej, 1 deci víz, 2 egész tojás és 8 deka cukor. (a víz helyett adhatunk bele még egy fél deci tejet.)

  • Thai csirkés tekercs

    Hozzávalók: 1/4 csésze cukor, 1/4 csésze krémes mogyoróvaj, 3 ek. szójaszósz, 3 ek. víz, 2 ek. Olaj, 1 teáskanál felaprított fokhagyma, hat darab kis tortilla, 1/2 teáskanál fokhagyma ízesítésû só, 1/2 teáskanál bors, 1/2 kg kicsontozott, csíkokra vágott, bõr nélküli csirkemell, 4 csésze fagyasztott, darabkákra szedett brokkoli, 1 közepes, vékonyra felvágott vöröshagyma, 1 teáskanál frisse õrölt gyömbér.

  • Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

    Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál méz, csipet só.

  • Házi croissant

    Házi croissantA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágjuk, gömbölyítjük őket, majd mindet kinyújtjuk jó vékonyra, kör alakúra. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeljük és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztjuk. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, rátesszük a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogy. (A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.) Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 16 cikkre vágtjuk (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).

  • Májas-virslis rétes

    Hozzávalók:

    1 zacskó burgonyapehely, 3 dl tej, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál orölt feketebors, 1 teáskanál majoránna, 1 evokanál finomra vágott petrezselyem zöldje, 15 dkg májpástétom, 2 pár virsli, 4 réteslap, 3 evokanál étolaj.

  • Apró kakaós csigák

    Apró kakaós csigákA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd vékony téglalapokat nyújtunk. Egy szilikon ecsettel megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaó és cukor keverékével. Bejglihez hasonlatos módon, hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és vajas késsel kb. két cm széles darabokat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket kis ráhagyással, egy kevéske olvasztott vajjal lekenjük a tetejüket, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütjük. Érdemes gyakran ránézni sütés közben, mert ha túlsül, akkor nagyon kiszáradt lesz.

  • Reszelt sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 800 g sárgarépa, 40 g vaj, 2 ek. húsleves esszencia, 1 pohár tejföl, 1 tojássárgája, 40 g l liszt, 1/2 csomó petrezselyemzöld.

  • Sonkás szûzérmék

    Hozzávalók: 25-30 dkg sertés szûzpecsenye, 25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, mokkáskanálnyi zsálya, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt a bundázáshoz.

  • Crostini con funghi

    Hozzávalók: 20 dkg friss gomba, 5 dkg szárított vargánya, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld - mindhárom finomra vágva, 4 ek vaj, 1 ek olivaolaj, só bors, citromlé, 4 szelet pirított kenyér.

  • Almasaláta

    Hozzávalók:

    3 szép alma, 2 dkg vaj (vagy margarin), 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg

  • Húsos zöldséges rakott tészta

    Húsos zöldséges rakott tésztaA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hűlni. Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit.

  • Gombaleves

    Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vizbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt mig a viz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsirt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számitva.

  • Fokhagymás rizs

    Hozzávalók: 4 adag párolt rizs, 5-6 gerezd fokhagyma, némi fokhagymaszár (ha van), 3 ek olaj.

  • Négysajtos mártás

    Hozzávalók: 7 dkg mozzarella, 7 dkg trappista, 5 dkg gorgonzola, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg parmezán, bors.

  • Almapuffancs

    Hozzávalók: 2 nagyobb, savanykás alma, 1 tojás, 20-25 dkg liszt (jó, ha a fele korpás), 2-2,5 dl szódavíz, 1 evokanál porcukor, 1 mokkáskanál sütopor, 1 mokkáskanál orölt fahéj, 1 mokkáskanál só, 1 késhegynyi örölt szegfuszeg, olaj a sütéshez, sárgabaracklekvár a tálaláshoz;

  • Eis-csokoládé

    Hozzávalók személyenként: 1-2 gombóc vanília fagylalt, 1,5 dl tej, 1 evõkanál csokoládészirup. Díszítéshez: tejszínhab, csokoládészirup.