Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g õrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fûszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A répát megtisztítom, lereszelem, a fele citromlével elkeverem és enyhén sózom. A zellert meghámozom, vékony csíkokra vágom és elkeverem a többi citromlével. Vékony szeletekre vágom a paradicsomot, a zöldpaprikát és az uborkát vékony szeletekre vágom, valamint hozzáadom a széttépkedett salátaleveleket. Közben kiveszem a kagylókat az olajból.
A megmaradt olajat elkeverem a hagymasóval, a borssal, a curryvel és a chilivel. Minden eddig felsoroltat lazán összekeverek, egy tálra halmozom.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!