Veszünk 1 1/2 kiló disznófülét, farkát, lábát, szóval kocsonyának valót, jól megmosva, 2 litervízzel föltesszük s egy egész délelõttön át lassan forrni hagyjuk, míg egészen megpuhult s a víz körülbelül a felére beforrt. Közben egy néhány szem borst, sót, 1 babérlevelet, kis fej vereshagymát teszünk bele.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az egészet aztán úgy ahogy van, eltesszük másnapig. amikor aztán meglátjuk hogy eléggé befõtt-e a lé, vagyis, hogy megkocsonyásodott-e. Ha nem, akkor tovább kell fõznünk, Ha igen, akkor leszedjük a fönt képzõdött zsírhártyát s a tûzhelyre tesszük, hogy az egész fölolvadjon. Leszûrjük, a húst minden csontos résztõl megszabadítva, hosszúkás kis darabokra vágjuk s egy formába tesszük.
A levét egy tiszta fazékba a tûzhelyre tesszük. 3-4 tojás habját a habverõvel jól belekeverünk s evvel együtt 1-2 forrást hagyunk tenni, ha tiszta a lé félrehúzzuk s egy kis ideig így állni hagyjuk, azután szitán vagy leves szûrõn át a formában lévõ húsra öntjük s hideg helyre tesszük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!