2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Disznó kocsonya

Veszünk 1 1/2 kiló disznófülét, farkát, lábát, szóval kocsonyának valót, jól megmosva, 2 litervízzel föltesszük s egy egész délelõttön át lassan forrni hagyjuk, míg egészen megpuhult s a víz körülbelül a felére beforrt. Közben egy néhány szem borst, sót, 1 babérlevelet, kis fej vereshagymát teszünk bele.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az egészet aztán úgy ahogy van, eltesszük másnapig. amikor aztán meglátjuk hogy eléggé befõtt-e a lé, vagyis, hogy megkocsonyásodott-e. Ha nem, akkor tovább kell fõznünk, Ha igen, akkor leszedjük a fönt képzõdött zsírhártyát s a tûzhelyre tesszük, hogy az egész fölolvadjon. Leszûrjük, a húst minden csontos résztõl megszabadítva, hosszúkás kis darabokra vágjuk s egy formába tesszük.

A levét egy tiszta fazékba a tûzhelyre tesszük. 3-4 tojás habját a habverõvel jól belekeverünk s evvel együtt 1-2 forrást hagyunk tenni, ha tiszta a lé félrehúzzuk s egy kis ideig így állni hagyjuk, azután szitán vagy leves szûrõn át a formában lévõ húsra öntjük s hideg helyre tesszük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!