rss
  • Riói jegeskávé

  • Share on Tumblr

    Személyenként: Fél csésze erõs kávé, fél csésze kakaó, 1 ek fehér rum, 1 gombóc vaniliafagyi.

    A jól behûtött kávét és kakaót egy pohárba töltöm, elkeverem a rummal, hozzáadom a fagylaltot.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Tepsis húsos káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyu káposzta, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg sonka, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 4-5 ek. olaj, õrölt bors, pirospaprika, só.

  • Bazsalikomos penne

    Hozzávalók: 10 dkg bacon szalonna, 2 dkg vaj, vagy evõkanálnyi olivaolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom, 2 dl tejszín, fehérbors, 30 dkg penne tészta, só, sajt.

  • Májszelet roston

    Hozzávalók: 12 dkg máj, étolaj a bekenéshez, ízlés szerint só.

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Olivás sajtgolyók

    Hozzávalók:

    12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 25 dkg reszelt sajt, só, pirospaprika.

  • Kaptár

    Hozzávalók: 1/2 dl méz, 1 db felvert tojás, 4 dl kókuszreszelék, 1 teáskanál vanília, 2 evõkanál finom búzaliszt, 2 dl apróra vágott datolya, 2 dl apróra vágott dió.

  • Máj portugál módra

    Borjú- vagy marhamájszeleteket lisztben megforgatunk. (Vigyázat: a májat csak a sütés után szabad megsózni!) Két nagy fej hagymát apróra vágunk, kb. 1/2 kg zöldpaprikát kicsumázunk, ha erõs, kiszedjük az erét, majd vékony csíkokra vágjuk.

  • Irish Coctail

    Hozzávalók: 5 cl ír whiskey, 6 öntet zöld Creme de Menthe, 3 öntet zöld Chartreuse, jég.

  • Boszorkány kehely

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g eper vagy málna, 1 l tej, 2 dl tejszín, 5 db tojás, 200 g cukor, 15 g vaníliás cukor, 2 doboz hóvirág kétszersült, 50 pudingpor, 0,5 dl rum.

  • Rakott túrós karfiol

    Hozzávalók:

    - 70 dkg karfiol
    - 5 dkg túró
    - 5 dkg sonka
    - 3 dkg sajt
    - 5 dkg snidling
    - 1,5 dl joghurt
    - só

  • Gombaleves

    Hozzávalók: 1 l víz, 45 dkg gomba, margarin, kiskanálnyi liszt, közepes fej hagyma, 2
    evõkanál fõtt rizs, petrezselyem, bors, só, pirospaprika, tejföl.

  • Retektzatziki és szalonnás csirkemellek

    Hozzávalók:

    A retektzazikihez: 1 nagy csomag retek, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl görög joghurt, só

    A csirkemellekhez: 60 dkg (három) csirkemell, 9 szelet szalonna, 2 ek. olaj, 2 ek. citromlé, 1 ek. õrölt római kömény, 1 ek. szárított oregánó, bors

  • Kis tojás omlettek

    Gyors és ízletes ételt nyerhetünk, ha könnyû omlett tésztát habarunk, minden tojásra egy evõkanál tejét és egy kávéskanál lisztet számítva.

  • Túrótorta citromosan

    Túrótorta citromosanA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A kakaós piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük. A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük.

  • Kapros-juhtúrós galuska

    Hozzávalók:

    2 tojás, 25 dkg finomliszt, só, víz, 1 ek vaj, 1 csokor friss kapor, 15-20 dkg juhtúró, 1 dl tejföl

  • Cukkini leves

    Hozzávalók:

    - 20 dkg cukkíni
    - 1 tojás
    - 3 kiskanál tejföl
    - 1 kanál olaj
    - kapor
    - só
    - ecet
    - esetleg húsleves kocka

  • Túrógombóc

    Hozzávalók: 40 dkg zsírszegény túró, 2 tojás, kevés édesítõszer, 6 dkg zabkorpa.

  • Borsós krumplisaláta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg krumpli
    - 1 db lilahagyma
    - 10 dkg zöldborsó
    - 1-2 evőkanál tárkonyecet
    - só
    - 1 teáskanál ételízesítő
    - cukor

    Az öntethez:

    - 2 dl tejföl
    - 1 teáskanál csípős mustár
    - 1 mokkáskanál currypor
    - só
    - őrölt fehérbors
    - cukor

    Tetejére:

    - 10 dkg sajt