2024.04.25. - Márk

Cukorba fõtt egres

Szép, nagyfajta zöld egresnek virágos végét kissé levágjuk, alumínium toll alsóvégével az összes magokat szépen kikaparva citromos vízbe tesszük, megmossuk s szitára rakjuk. Rézüstben kevés vizet forralunk, beletesszük az egrest s nehányszor elkeverve benne leszûrjük, hideg vízbe s onnan újból szitára tesszük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy kiló egreshez, 1 kiló cukrot kevés vízzel sûrûre fõzünk s a lecsepegett, szikkadt gyümölcsöt beletéve, abban jól felhagyjuk forrni. Azután elvesszük, kissé benne hagyjuk állni az üstben s azután egy porcellán tálba öntjük s befödjük.

Három nap egymás után leszûrjük a cukrot és felfõzve ráöntjük a gyümölcsre, negyedik nap bele is tesszük a sûrû cukorba és felhagyjuk forrni azzal; ha hab képzõdik a cukron azt leszedjük. Széles üvegekbe rakjuk és jól lekötve eltehetjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!