rss
  • Grillage torta

  • Share on Tumblr

    25 deka mandulát leforrázva, megtisztítunk, jól megmosva, leszárítjuk.

    Mindegyiket ketté választva nagyon vékonyra szeleteljük fel. 25 deka törött cukrot tûzön, egy tiszta lábosban víz nélkül olvasztunk s ha még egész világossárga, a mandulát, melynek nagyon száraznak kellett lenni, mikor összevágtuk, beletesszük gyorsan, de azért jól elvegyítjük a cukorral s egy vajjal jól bekent deszkán, vajjal bekent nyújtófával kinyújtjuk.

    Tortaformába emeljük, melyet elõzõleg szinte kikentünk vajjal s azután egy citrom segítségével belenyomkodjuk, formába. Ha megkeményedett, kiborítjuk, belsejét cukrozott tejszínhabbal megtöltjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1-1 dl tejszín, tejföl, 1 evõkanál pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Sült hús zöldségkarikákkal

    Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj (csontozott), 1,5 kg burgonya, 3-4 db paprika, 3-4 db paradicsom, 2 db vöröshagyma, 4-5 db gombafej, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, delikát, petrezselyemzöld, kevés zsiradék.

  • Házi sportszelet

    Házi sportszeletA darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverjük. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, majd az egészet felmelegítjük. A cukros-tejes olvasztott vajat a kakaós darált kekszre öntjük, majd a kimért rummal meglocsoljuk. Az egészet jól összegyúrjuk. Kb. egy 28x25-ös tepsiformát folpakkal kibéleljük, és ebbe simítjuk bele a kekszes masszát. Ha ez megvan a tepsit a hűtőbe teszem. A csokit gőz fölött egy kis olajjal elkeverve felolvasztjuk.

  • Rákleves

    Hozzávalók:

    1 liter húsleves, 8 db rák, 3 evõkanál vaj, 5 evõkanál liszt, só, paprika

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál currypor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Sólet füstölt tarjával

    Hozzávalók: 80 dkg füstölt sertéstarja, 1 kg fehér szárazbab, 10 dkg árpagyöngye (gersli), 15 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, 5 dkg libazsír, 1 dkg édes-nemes fûszerpaprika, õrölt feketebors, só.

  • Gyömbéres muffin

    Hozzávalók: 30 dkg teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1½ teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál õrölt gyömbér, 1 felvert tojás, 2 dl natúr joghurt (élõflórás), 1 közepes répa finomra reszelve, 1 teáskanál finomra reszelt friss gyömbér, 3 evõkanál melasz, 1 marék tökmag.

  • Sósperec (pékperec)

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 10 dkg rozsliszt, 2 kocka élesztõ, 1 tk méz, 3 tk só, liszt a lisztezéshez, 2 ek olivaolaj, ágacska rozmaring, 3 dkg frissen freszelt parmezán.

  • Sonkás-hagymás lepény

    Hozzávalók: 1 cs mélyhûtött leveles tészta (kb. 45 dkg) 2-3 szál póréhagyma fehér része, 20 dkg nyers sonka, 1 ek olaj, 4 tojás, 20 dkg natúr krémsajt (pl. medve), 15 dkg trappista sajt, reszelve;

  • Paradicsomos zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 60 dkg konzerv zöldbab, 2 evõkanál ketchup, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál 5%-os ecet, 2 késhegynyi õrölt feketebors, 1 csomó metélõhagyma, só.

  • Gombás saláta

    Hozzávalók: 1 kg sütõtök, közepes darab friss gyömbér, 1 chili paprika, 1 zöldcitrom, 5 dl almaecet, 40 dkg cukor, 1 egész fahéjrúd, 50 dkg gombafej, 1 ág kakukkfû, só, darált bors, 1 fej saláta, 2-3 evõkanál olívaolaj

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók:

    4 tojás, 20 dkg fõtt, áttört burgonya, 2 evõkanál kakaó, 3 dkg margarin, 3 kanál finom maceszliszt

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

  • Töltött sonkaszeletek

    Töltött sonkaszeletekA tojásokat keményre főzzük és a sonkát is megfőzzük. A két főtt tojást, a főtt sonkát, a lilahagymát és a savanyú uborkát felkockázzuk, és összekeverjük a majonézzel, mustárral és a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk. Mindezt a sonkába töltjük, és feltekerjük. A tányér közepébe helyezzük az olívabogyót és a gyöngyhagymát. Körberakjuk feltekert sonkával. A sárgarépát vékony csíkokra szeleteljük, és minden sonka közé teszünk egy csokorral. Minden tekercsre teszünk egy szelet tojást. Petrezselyemzölddel díszítjük.

  • Banana Bliss

    Keverõpohárban készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Túrós áfonyás rétes

    Hozzávalók: 30 dkg sovány túró, 15 dkg áfonya, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dkg búzadara, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Áfonyás báránygerinc

    Hozzávalók: 1 tasak Maggi Tepsis fortélyok Tejszínes-hagymás csirke alap, 1 evõkanál Maggi Húsvarázs ételízesítõ, 2 dl tejszínm 1 dl száraz vörösbor, 1 dl étolaj, csipetnyi tárkony, csipetnyi tarka bors, ízlés szerint só, 20 dkg vegyes erdei gomba, 1 db báránygerinc, 10 dkg vörösáfonya.

  • Citromos avokádó-krémleves

    Hozzávalók: 3 érett avokádó, 4 deci húsleves, 1 deci száraz fehérbor, 2 deci tejszín, 1 evõkanál olívaolaj, 1 citrom leve, só, õrölt bors.

  • Zöldborsós tokány

    Hozzávalók: 80 dkg sertéslapocka, 20 dkg megtisztított primõr zöldborsó, 15 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem, 50 dkg újburgonya, 6 dkg vaj, só,õröltbors.

  • Tepsis burgonya LUPO módra

    Hozzávalók: burgonya, sertéstarja, füstölt szalonna ill. bacon, vöröshagyma, tejföl, sajt, margarin, vegeta, liszt.