rss
  • Mákos rétes

  • Share on Tumblr

    Élesztõs tésztát készítünk; 12 deka vajat elkeverünk 2-3 tojássárgája, 3 deci langyos tej és 3 deka, tejben feloldott, élesztõvel, melybe 2 kanál cukrot s egy kis sót is tettünk.

    loading...

    Lisztet, annyit teszünk hozzá, hogy ne legyen nagyon kemény, jól kidolgozzuk fõzõkanállal és kelni hagyjuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, 1/4 liter darált mákot, melyet 15 deka cukorral, citrom és narancshéjjal, valamint fahéjjal összekevertünk, egészen behintjük, 4-5 kanál tejszín, vagy jó tejjel megöntözve összegöngyöljük, még egy kissé kelni hagyjuk s tojással bekenve, lassan megsütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Krumplis tészta

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg száraztészta (nagykocka vagy orsó), 0,7 dl étolaj, 2 dl tejföl, só, bors, törött pirospaprika, víz a tészta kifõzéséhez;

  • Zöld spenótsaláta

    Hozzávalók:

    50 dkg spenót, 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, 2 dl joghurt, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez

  • Hagymás krumplisaláta

    A krumplit fõzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szûrõbe, és öblítsd le forró vízzel. Cukorral, borssal, sóval és borecettel készíts erõsen ízesített salátalevet. A krumplit és a hagymát rétegezd egy salátás tálba, adj hozzá annyi salátalevet, hogy az ellepje és 3-4 órára tedd hûvös helyre. Tálaláskor a hagymás krumplit szûrd le és szórd meg finomra vágott snidlinggel.

  • Zöldfûszeres csirkemell

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, fél csokor zöldpetrezselyem.

  • Banános Valentin tallér

    Hozzávalók: 2 közepes banán, 1 csésze barnarizs liszt, 1 tk sütõpor, 2 ek agavészirup, 1 ek napraforgóolaj (hidegen sajtolt), ½ ek fahéj.

  • Kukoricakrémleves

    Hozzávalók: 1 konzerv csemegekukorica, 1 ek. vaj, 3 dl húsleves (húsleveskockából), 2 dl tej, só, bors, õrölt szerecsendió, 5 dkg füstölt sajt, petrezselyemzöld, pirított zsemlekocka.

  • Ananászpuncs

    Hozzávalók: 50 dkg aprított ananász, 1 üveg konyak, 1 üveg édes fehérbor, 2 üveg pezsgõ.

  • Krumplis paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 6-8 db közepes krumpli
    - 5 db közepes paradicsom
    - 2 kisebb fej lilahagyma
    - cukor
    - ecet

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg fõtt, áttört burgonya, 2 evõkanál kakaó, 3 dkg margarin, 3 kanál finom maceszliszt.

  • Bolognai leves

    Hozzávalók:

    3 db húsleveskocka,3 dkg vaj,3 dkg liszt,10 dkg spagetti,1 dl tejföl,2 dl tejszín,2 db tojássárgája,12 dkg Pannónia sajt,õrölt fehér bors, só

  • Banános torta

    A vajat a porcukorral, vaníliáscukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a pépesített banánt, tejet és a sütõporral elkevert lisztet. Kibélelt és kikent tortaformába tesszük, majd elõmelegített sütõben 170°C-on 50-55 percig sütjük. Ha kihûlt, kiborítjuk, porcukorral hintjük.

  • Borsos túrópogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 8 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor metélõhagyma, bors, só.

  • Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával

    Hozzávalók: 1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, õrölt feketebors.

  • Tepsis rakott máj

    Tepsis rakott májA sertésmájat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és 3 evőkanál olajon, kevés majoránnával ízesítve, állandó kevergetés mellett átsütjük. Egy másik edényben 1 evőkanál olajon megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sóval és borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a saját elvét el nem főtte. Egy kivajazott tűzálló tálba először egy réteg májat teszünk, majd a hagymás gomba következik, és így folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Fontos, hogy a tetejére máj kerüljön. Majd ezt forró sütőben átsütjük, majd a tetejére öntjük a mártást.

  • Brokkolis csirkemellcsíkok

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 2 evõkanál búzakeményítõ, 4 evõkanál szójaszósz, 4 evõkanál sherry, õrölt fehér bors, 60 dkg brokkoli, só, 5 dkg szezámmag, 4 evõkanál olaj, 2,5 dl húsleves, 1 evõkanál cukor, 2 evõkanál citromlé, kevés cayenne-bors.

  • Meggyes császármorzsa

    Hozzávalók (4 személyre):

    5 tojássárgája, 3 evõkanál, + 1 evõkanál canderel édesítõpor, 2.5 dl tej, 15 dkg liszt, 4 dkg darált mandula, 3 tojásfehérje, 1 üveg magozott meggybefõtt, 2 evõkanál rum, 5 dkg vaj, 2 evõkanál mandulaforgács

  • Rokfortos burgonyamártás

    Hozzávalók: 1 burgonya, 5 dkg reszelt rokfort, 2 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma szára vagy snidling, késhegyni törött fehérbors, csipetnyi porcukor.

  • Száz magyar ételcsoda. Hagyományos ízek a pannon világból

    Hagyományos ételeink - legyen szó halászlérõl, töltött paprikáról vagy különféle ízesítésû rétesekrõl - páratlan elismerésnek örvendenek határainkon innen és túl.

    De hogyan is kell elkészíteni kedvenc ételeinket úgy, hogy ízük igazán eredeti legyen?

    Liptai Zoltán mesterszakács receptjei ehhez nyújtanak segítséget. A Száz magyar ételcsoda több mint egy szakácskönyv: hamisítatlan gasztronómiai kalandozás, hiszen a jól ismert alföldi és dunántúli ízvilág mellett megismertet Erdély, Kárpátalja, Felvidék és a délvidék legfinomabb fogásaival.

  • Citromos chilis sertésszelet

    Hozzávalók:

    - 1 kg pecsenyének való sertéscomb
    - 6 fej vöröshagyma
    - 4 citrom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 piros chili paprika
    - diónyi sertészsír
    - 1-2 étolaj
    - kakukkfû
    - 1 babérlevél
    - só

  • Tejszínes hagymaleves

    Tejszínes hagymalevesA vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd a forró olajon, üvegesre pároljuk. Ha a hagyma megpirult ezt követően hozzáadjuk a lisztet, gyorsan összekeverjük, és felöntjük a húslevessel. (Oda kell figyelni, oda ne kapja a lisztet.) Felforraljuk lassú tűzön, majd beízesítjük a fűszerekkel. A tejszínbe szedünk egy kevés forró levet, összekeverjük, és kavarás közben visszaöntjük a lábosba. A legvégén ha kell még, ízesítjük. Forrón szedjük tányérba, reszelt sajttal megszórjuk és pirítóst adunk hozzá, ami lehet kenyérből vagy baguetteből.

loading...