Megfõzünk puhára 12 deka száraz babot ugyanannyi lencsét, 3-4 burgonyát és leszûrve, megtisztítva kihûlni hagyjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy borízû nagy almát meghámozunk s apró kockára vágjuk. Tejben kiáztatott heringet; angolnát, két-három sardiniát darabokra vágunk, vagy szintén a kihûlt burgonyát is és egy kis fej hagymát finomra összeaprítunk.
Ha minden együtt van egy mély tálba megsózzuk, ecet és olajjal leöntve jól elvegyítjük s salátástálba magasan felrakva, hering és sardinia farkokkal, vörös répa, zöld paprika, vagy káposztával tetszés szerint díszítjük.
Ha pikánsabban akarjuk, akkor még 3 tojás megfõtt sárgáját mustárral s olajjal elkeverve is hozzá öntünk a salátához.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!