2024.04.16. - Csongor

Töltött paprika

Szép húsos zöldpaprikáknak magját kiszedjük, ereit kivágjuk s egy tálba rakva, leforrázzuk. Ha egy ideig már álltak, kiszedjük és szitára rakjuk. Elõzõleg már feltehetjük a mártáshoz szükséges egy - 1 és fél kiló paradicsomot, egy kis hagyma és petrezselyem zöldjével, kevés vízzel fõni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezalatt elkészítjük a tölteléket, fele rész disznóhús, fele rész felsál húsvágón megdarálva egy negyed rész rizs, finomra vágott zsírban pirított hagyma, bors, só s egy egész tojás, mindez jól összekeverve. Ezzel töltjük meg a paprikák háromnegyed részét.

Egy nagyobb lábasba teszünk egy kanál zsírt s ha felolvadt, beletesszük a megtöltött paprikát és befödjük. Pároljuk egy kicsit, aztán megfordítjuk s így kissé puhulni hagyjuk. Ízletesebb lesz ezáltal. Most ráöntünk annyit az áttört paradicsomból, hogy a paprikákat ellepje.

Megsózzuk, cukrot teszünk tetszés szerint hozzá és lassan fõzzük egy óra hosszat. Egy kanál lisztbõl kellõ zsírral rántást készítünk, a megmaradt paradicsomot berántjuk s ha jól elfõtt, ezt is a paprikára öntjük, jól megrázzuk, hogy elvegyüljön az egésszel s lassan forrni hagyjuk. Ha sûrû, vízzel hígíthatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!