rss
  • Gomba mártás

  • Share on Tumblr

    Megtisztított gombát apróra vágjuk, zsírban puhára pároljuk, egy kanál lisztet hintünk rá s ha evvel együtt jól felforrt, húslevessel ...

    ... vagy meleg vízzel jól felöntjük, megsózzuk, egy jó ideig forrni hagyjuk, azután egy-két kanál tejfelt adunk hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mandarintorta

    Hozzávalók:

    4 tojás, 6 dkg margarin, 11 dkg finomított kristálycukor, 2 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 16 dkg darált héjas mandula, 2 evõkanál finom zsemlemorzsa, 1 1/2 teáskanál sütõpor, 2 doboz mandarinbefött, 24 g szintelen zselatin, 2,5 dl krémföl, 2 dl tejföl, 1/4 liter tojáslikör, 3,5 dl tejszín, 12-16 szelet tejcsokoládés ostyarúd, 12-16 étcsokoládés ostyarúd; a diszítéshez: 2 evõkanál tojáslikör, és 1-2 teáskanálfinomra apritott, nem sózott pisztácia, a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa

  • Dubarry sertésszelet

    Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb (felsál), só, bors ízlés szerint, egy kisebb fej karfiol, 1 adag besamel mártás, reszelt sajt, kevés zsemlemorzsa, olaj.

  • Articsókás pizza

    Hozzávalók: 450 g konzerv articsóka, 240 g önkelesztõ liszt, 160 g cheddar sajt, 90 g növényi zsiradék, fél tk. só, olívaolaj, 6 db közepes paradicsom, 1 tk. szárított oregánó, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. paradicsompüré, 12 fekete olajbogyó.

  • Céklás fasírt

    Hozzávalók: 0,5 kg darált hús, 20 dkg cékla, 1 tojás, 5-8 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Rizses fokhagymaleves

    Hozzávalók: 6 gerezd fokhagyma, 4 ek rizs, késhegynyi pirospaprika, 2 ek olaj, 2 ek liszt, petrezselyemzöld, só.

  • Alkoholos meggyleves

    Alkoholos meggylevesA bort a fűszerekkel forraljuk fel. Jól forraljuk ki belőle az alkoholt. Majd tegyük bele a meggyet és kicsit főzzük át, hogy a gyümölcs kicsit megpuhuljon. Ha kell, cukrozzuk meg. Lehet mézet is használni. Majd a fűszereket szedjük ki a levesből, és jól hűtsük le. Majd keverjük hozzá a tejszínt, és hígítsuk fel a tejjel, mivel elég sűrű levessé áll össze. Aki szereti, a végén egy kis édeskés likőrt is adhat hozzá, hogy mégjobban megbolondítsa az ízeket. A tejszín miatt érdemes minél hamarabb elfogyasztani.

  • Sajtszószos karfiolos tészta

    Hozzávalók:

    - fél kg makaróni tészta
    - 1 kis vagy közepes fej karfiol

    A sajtszószhoz:

    - 1 evõkanál liszt
    - fél liter tej
    - 1 tojás
    - 1 evõkanál vaj
    - 10-15 dkg reszelt trappista sajt
    - 2-3 lap lapka sajt
    - 1 kávéskanál bors
    - só

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, l nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Barackos túrólepény

    Hozzávalók:
    40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál kakaópor.

    A töltelékhez: 1 kg túró, 25 dkg porcukor, 3 tojás, 5 dkg darált keksz, 1 citrom reszelt héja, 1 tojásfehérje, 1 kg õszibarack.

  • Ecetes apródinnye

    A teljesen egészséges, kemény, zöld apró dinnyéket kiválogatjuk. 15-20 percig bõ, hideg vízben áztatjuk, majd egyenként alaposan megmossuk.

  • Lasagne babos-paradicsomos mártással

    Hozzávalók: 25 dkg fehér vagy fekete szemû aztatott szárazbab 2 kávéskanál olivaolaj, 1 fej apróra vágott hagyma, 2 zúzott fokhagymagerezd, 1 kávéskanál római kömény, 37,5 dkg darabolt paradicsom, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 evõkanál szójaszósz, só, bors, 17,5 dkg teljesõrlésû lisztbõl készült lasagne 1 kávéskanál citromlé, 3 dl joghurt, 1 kávéskanál nyílgyökér vagy kukoricaliszt;

  • Kebap

    Hozzávalók: 30 dkg darált birkahús, 15 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek paprika (édes), 1 ek paprika (erõs), só, bors, olivaolaj, chili, 4 fémnyárs, Isot paprika.

  • Normand halleves

    Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg fogasfilé (halszelet), 30 dkg polip, 4 db tigrisrák, 12 db fekete kagyló, 10 dkg vegyes zöldség, 1 csokor petrezselyem, fél póréhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 1 csipet sáfrány, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín, fél citrom alapléhez: 50 dkg édesvízi halak csontja, 3 dl polip fõzõlé, 10 dkg rákvaj, fél póréhagyma, 10 szem egész bors, 50 g karikára vágott vegyes zöldség, rákvajhoz:10 dkg vaj, 20 dkg rákpáncél, 3 cl konyak, 1 dl fehérbor vagy alaplé.

  • Zala kocka

    Hozzávalók:

    kakaós piskótához: 5 tojás 13 dkg cukor 8 dkg liszt 2 dkg kakaó 2 ek. olaj 1 cs. sütõpor sárga piskótához: 3 tojás 8 dkg cukor 6 dkg liszt 1 ek. olaj fél cs. sütõpor krémhez: 5 dl tej 2 cs. csokoládé puding 20 dkg cukor 3 tojás sárgája 25 dkg margarin

  • Fûszeres csirkeszárnyak naranccsal

    Hozzávalók 4 személyre: 12 csirkeszárny, 300 g üveges hoisin vagy barbecue szósz, 3 narancs, 130 g zöld salátalevél, 3 zöldhagyma, felszeletelve.

  • Római Bólé

    A pezsgõ kivételével a hozzávalókat a bólésedénybe öntjük, jól összekeverjük, lehütjük. Tálalás után a pezsgõt hozzáöntjük és megegyszer megkeverjük.

  • Halfasírt

    Hozzávalók:

    - 400 g bundájától megszabadított rántott hal
    - 2 db kis konzerv sûrített paradicsom
    - 1 tojás
    - 1/2 csésze apróra vágott újhagyma
    - 1/2 citrom reszelt héja
    - só
    - bors

  • Gyümölcskenyér

    Összegyúrunk 50 deka 4,60-as (finomliszt) lisztet 20 deka zsiradékkal, másfél deka. kevés tejen megfuttatott élesztõvel, 2 tojással, csipet sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. hét cipóba osztjuk és egy-két óráig pihentetjük.

  • Suhajda torta Valentin napra

    Hozzávalók: 2 doboz babapiskóta, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 tojás, 25 dkg keserû csoki (65-70%-os), 2 dl erõs kávé + tejes kávé a piskóta beleforgatásához.

  • Mézben eltett fokhagyma

    Hozzávalók: 25 gerezd fokhagyma, 15 dkg méz, 3 citrom leve, 1 ágacska rozmaring, 1 chilipaprika, só, tej.