Nem nagyon kedvelt, de annál egészségesebb s beteg gyomornak nagyon ajánlatos leves. A készítése is nagyon egyszerû s azéert még sem éppen könnyû.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy kanál zsírt felolvasztunk egy megfelelõ lábasban s egy kanál lisztet hozzákeverve a rántást egyenletesen sötétbarnára pirítjuk. Ha már sötétedni kezd a rántás, folyton kavargatnunk kell addig, míg sötétbarna színt nyer.
Akkor egy evõkanálnyi keménymagot keverünk a rántáshoz s felöntjük tiszta meleg vízzel, megsózzuk s egy jó órát fõzzük még. Leves szûrõn átszûrjük a tálba; apróra vágott zsemlyekockákat, melyet elõbb zsírban pirítottunk, adunk külön hozzá.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!