2024.04.18. - Andrea, Ilma

Vagdalt hús egészben

Fele rész disznóhús s fele rész felsál szeletet húsvágón megdarálunk úgyszintén egy vízbe ázatott zsemlyét. Ha a hús mindössze csak fél kiló, akkor egy fél zsemlye is elegendõ. Kis fej vereshagymát finomra vágva zsírban sárgára pirítunk és azután sóval, törött borssal és egy egész tojással jól elkeverünk mindent.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hosszúkás cipót formálunk a húsból, tojás fehérjével bekenjük, zsemlyemorzsában meghempergetve, egy zsírral kikent tepsibe tesszük, 1-2 kanál forró zsírt öntünk rá s a sütõbe tesszük és folytonos öntözgetés közben megsütjük, néha egy-hét csepp vizet öntve rá.

Ha már szép barnára sült, akkor tejfellel öntözgetjük, körülbelül 2-3 deci kell hozzá; mindig 1-2 kanállal öntünk rá s ha lesült ismét teszünk rá. Makaróni és rizzsel adhatjuk asztalra.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!