2024.03.29. - Auguszta

Tökfõzelék

A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Világos rántást készítünk, melybe apróra vágott friss zöld kaprot teszünk. A tököt egy kissé kinyomkodjuk a sós víztõl, beletesszük a rántásba, felöntjük csontlével, vagy vízzel s egy-két kanál jó ecetet keverünk bele. Lassan forrni hagyjuk, gyakran megrázva, vagy gyengén kavarva, hogy a tök szét ne essen.

Két-három kanál tejfelt keverünk hozzá. Tálalás elõtt, paprikát egy kis zsírban pirítunk s ezzel öntözzük meg a fõzeléket.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!