Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
- 1 szép nagy csuka (vagy kilónyi fehér húsú tengeri hal),
- 1 kávéskanál cukor
- 1 babérlevél
- néhány szem fekete bors
- néhány szem szegfûbors
- A tormamártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 kisebb szál friss torma (1 evõkanál reszelt torma)
Elõkészítés: A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük.
A tormamártás
Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és felöntjük 1/2 l halfõzõlével (vagy ugyanennyi húslevessel, kockából). A reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségû sóval, õrölt fehér borssal ízesítjük. A haldarabokat tálalóedénybe tesszük, és mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 909 kcal