2024.04.18. - Andrea, Ilma

Csuka tormamártással

Elkészítés: A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük fõni. A fõzõlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfûborsot, és literenként 2 kávéskanálnyi sót adunk hozzá. A halat - forrástól számítva - lassú tûzön 5 percig fõzzük. Mikor megfõtt, kiemeljük (a fõzõlevet nem öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A fõzõlevet átszûrjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 szép nagy csuka (vagy kilónyi fehér húsú tengeri hal),
- 1 kávéskanál cukor
- 1 babérlevél
- néhány szem fekete bors
- néhány szem szegfûbors
- A tormamártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 kisebb szál friss torma (1 evõkanál reszelt torma)

Elõkészítés: A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük.

A tormamártás
Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és felöntjük 1/2 l halfõzõlével (vagy ugyanennyi húslevessel, kockából). A reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségû sóval, õrölt fehér borssal ízesítjük. A haldarabokat tálalóedénybe tesszük, és mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 909 kcal
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!