rss
  • Csokoládé - holdacskák

  • Share on Tumblr

    Elkészítés: A csokoládét és a porcukrot gyúródeszkán jól összekeverjük, azután a tojásfehérjével jól eldolgozzuk.

    loading...

    Hozzávalók:
    25 dkg reszelt csokoládé
    50 dkg porcukor
    3 tojásfehérje

    Ha nem tartana össze, lehet még egy tojásfehérjét hozzátenni, de a tészta inkább kemény, mint puha legyen. A tésztát 1-2 cm-es hold alakú darabokra kiszúrjuk, majd sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd enyhe hõnél megsütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gordon Ramsay: Ízek bûvöletében

    Gordon Ramsay ma már nemzetközileg elismert séf. Könyvében több mint 100, könnyed és fantasztikusan ízletes fogás receptjét osztja meg velünk.

    A legfrissebb hozzávalók, minimális vaj és tejszín, valamint a legtisztább, legkifejezõbb ízû alaplevek segítségével készít olyan káprázatos ételeket, amelyek minden alkalommal elbûvölõen hatnak. A cuisine légére, avagy a könnyû konyha titka négy építõelemben rejlik: alaplevek, szószok, tészták és édes tészták. Ha ezek elkészítését elsajátítjuk, akkor amatõr szakácsként is teljes magabiztossággal kezdhetünk neki Gordon Ramsay fantasztikus receptjeinek megvalósításához.

  • Bundázott cukkini mártogatókkal

    Hozzávalók: 45 dkg cukkini, 3 ek. liszt, 1 tk. pirospaprika, 1 tojás, 2 ek. tej, kukorciaolaj, durva szemû tengeri só. A mártáshoz: 10 dkg fenyõmag, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek. extra szûz olívaolaj, 1 ek. citromlé, 3 ek. víz, 1 ek. aprított petrezselyem, só, bors.

  • Cseh fánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Bábolnai csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 4 csirkemáj, 1 evõkanál zsír, 1 tojás, 1 zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 késhegynyi õrölt bors, 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 teáskanál ízesítõ.

  • Baconos csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 12 db csirkemáj
    - bacon
    - majoranna

  • Csirke rizzsel

    Ezen ételhez is a csirkét darabokra vágva sósvízben félig megfõzzük.

  • Meggyleves

    Hozzávalók: 2 l víz, 30 dkg meggy, 4 ek. cukor, 1 cs. vaniliás cukor, pici só, 2 csapott ek liszt, 1 dl tejföl, 2-3 szegfûszeg.

  • Burgonya szójakockákkal

    Hozzávalók: 150 g szójakocka, 400 g burgonya, 1 fej hagyma, 1 dl instant leves, 1 gerezd fokhagyma, olaj, petrezselyem, bors, só.

  • Citromos lecsó

    Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.

  • Rizses húsgombóc

    Hozzávalók:

    1 dl rizs, 20 dkg darált sertéshús, l tojás, 1 kicsi doboz paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1-1 mokkáskanál szárított bazsalikom, kakukkfû és rozmaring, ízlés szerint só és kevés cukor

  • Hagymás kacsamáj

    Hozzávalók: 40-50 dkg kacsamáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál kacsazsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, tej a kacsamáj áztatásához, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Cigánypecsenye

    Hozzávalók: 75 dkg sertéskaraj, 16 dkg füstölt szalonna, 1 kk paprika, 1/2 kk õrölt bors, 5 dkg liszt, olaj, só, hasábburgonya.

  • Pizza tészta recept (az összes tudnivalóval)

    Hozzávalók: 1 l víz, 2 kg liszt, 2 dkg élesztõ, 0.5 dkg tengeri só.

  • Sajtos rakott cukkini

    Hozzávalók: 4 kisebb cukkini, 4 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 tojás, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál oregánó, õrölt bors, só.

  • Túrófánk (nagyszerû ebédsütemény)

    25 deka lisztet dörzsöljünk el gyúródeszkán 20 deka vajjal, majd adjunk hozzá 25 deka friss, szitán áttört tehéntúrót, 2 tojás sárgáját, kevés sót, 1 csomag Váncza-sütõport és 12 deka cukrot.

  • Erõleves halgombócokkal

    Hozzávalók: erõleves, néhány tengeri halfilé, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt.

  • Banános-szárnyas rizottó

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, pici darab zeller, csipet vöröshagyma apróra vágva, 10 dkg vaj, 5 dkg zöldborsó, 15 dkg parmezán sajt, 2 db banán, 3 dkg só, bors, 40 dkg rizs, étolaj, 10 dkg gomba.

  • Pulykamáj krumlikosárkában

    Hozzávalók: személyenként 1 db pulykamáj, pár db nagy méretû krumpli, hengeres, fából készûlt fogpiszkáló, 1 fej hagyma, csipetnyi bors, zsiradék a sütéshez.

  • Francia briós

    A fonott kalács tésztavezetése szerint készül. Begyúrás után egy edényben jég közé ágyazzuk. Kifagyás után lisztezett asztalon hengerlakúra sodorjuk és 12 darabra osztjuk, melybõl 20 db-ot meggömbölyítünk. Ezeket lisztezett kis formákba rakjuk és a közepét vízbemártott ujjunkkal benyomjuk.

  • Házi burgonya lángos

    Hozzávalók: 2 1/2 dkg élesztõ, 1/2 kg liszt, 2-3 db közepes fõtt burgonya, 1/2 dl tej, só, cukor.

loading...