rss
  • Csokoládé - holdacskák

  • Share on Tumblr

    Elkészítés: A csokoládét és a porcukrot gyúródeszkán jól összekeverjük, azután a tojásfehérjével jól eldolgozzuk.

    Hozzávalók:
    25 dkg reszelt csokoládé
    50 dkg porcukor
    3 tojásfehérje

    Ha nem tartana össze, lehet még egy tojásfehérjét hozzátenni, de a tészta inkább kemény, mint puha legyen. A tésztát 1-2 cm-es hold alakú darabokra kiszúrjuk, majd sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd enyhe hõnél megsütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rántott sajt

    Hozzávalók: Trapista, vagy Pannónia sajt 400 gr,liszt 50gr, tojás 2 db,zsemlemorzsa 120gr, olaj a sütéshez, só.

  • Francia rakott krumpli recept

    Hozzávalók: 1 kg krumpli megfõzve, felkarikázva, 3 tojás, 3 fõtt tojás, 3 dl tejföl, só, bors, szerecsendió, vaj, zsemlemorzsa.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vízbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több cukrot mint az almába, mert ez savanyú.

  • Tárkonyos bárányleves

    Hozzávalók:

    50 dkg bárányeleje (vagy báránylapocka), 50 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor friss (vagy 1 evõkanál szárított) tárkony, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg zöldborsó, 1-1 evokanál liszt és margarin, csipetnyi cukor, 1 teáskanál tárkonyecet, só, törött bors

  • Kókuszos gömbök

    Hozzávalók (40 darabhoz): 20 dkg finomliszt 1 csapott kiskanál sütõpor 12 dkg vaj vagy margarin 7 dkg porcukor 1 tojás 20 dkg kókuszreszelék a nyújtáshoz: liszt a tetejére: méz.

  • Rakott padlizsán

    Hozzávalók:

    - 2 ek étolaj
    - 3 ek olívaolaj
    - 0.5 kg ropogós padlizsán
    - 4 dkg vaj
    - 3 ek liszt
    - 6 dl forró tej
    - 2 csipet só
    - 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
    - 1 mokkáskanálnyi õrölt színes bors
    - 2 dl tejszín
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 2 szál rozmaring bóbita
    - 5 szál kakukkfû
    - 4 szem közepes burgonya
    - 1 piros húsos paprika
    - 2 szem nagyobb paradicsom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só

  • Örmény toros leves

    Hozzávalók: Húsleves, finomfû, lestyán, kevés hagyma, borsment, petrezselyemzöldje
    A húsgombóchoz: 25 dkg marhahús, 25 dkg disznóhús, 2 tojás, 2 tojásos metélt tészta, só, majoránna, rozmaring, zsálya.

  • Halfilé zöldségesen

    Halfilé zöldségesenA bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, bedörzsöljük citromlével, sóval és borssal. A parmezánt 6 dkg mandulával finomra őröljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább őröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halat a tálba fektetjük, szétosztjuk rajta a bazsalikomos krémet, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tésztát forró, leveskockával ízesített vízben kifőzzük.

  • Habgaluskás õszibarackleves másképpen

    Hozzávalók: 0,5 liter édes fehér bor, 1 dl víz, citromhéj, 4 tojás, 5 púpozott evõkanál cukor.

  • Citromos lecsó

    Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.

  • Hideg vilmoskörteleves

    Hozzávalók: 1 liter vilmoskörtelé (üveges, vagy dobozos), 2 dl tejszín, cukor, csipetnyi fahéj.

  • Káposztás rizs

    Hozzávalók: 50 dkg káposzta, 20 dkg rizs, egy fej vöröshagyma, egy kanál zsír, egy kávéskanál ételízesítõ, só.

  • Szalonnás burgonya

    Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 1 kg burgonya, só.

  • Paradicsomos-zelleres csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 50 dkg paradicsom, 2 nagyobb zellergumó, 1 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 ágacska rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított rozmaring), csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Gombás metélt

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g metélt tészta, só, 8 szelet pármai sonka, 400 g rókagomba, 300 g koktélparadicsom, 1 csokor rucola saláta, 30 g Pannónia sajt, 5 evõkanál olívaolaj, fél citrom kifacsart leve, bors.

  • Káposztaleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tejföl. A húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 4 csapott evõkanál félig fõtt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, bors.

  • Körözött köleskásából

    Hozzávalók: 10 dkg köles, 4 dl tej, 10 dkg Rama margarin, 1-1 evõkanál paprika- krém és mustár só, õrölt bors, 1 mokkáskanál köménymag ,2 gerezd fokhagyma, 1-1 csokor petrezselyem és metélõhagyma.

  • Gyümölcsös kekszes

    Hozzávalók:

    1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 3 pohár tejföl, 4 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, gyümölcs, 1 csomag tortazselé

  • Bereznay Tamás: Fõzni gyerekjáték

    Bevált receptek sietõs anyukáknak

    Mit fõzzek? – teszi fel magának naponta a kérdést sok százezer háziasszony a világon. Mit fõzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom, és még a gyerekek is megeszik? Mit fõzzek, ami mindezen túl még lehetõleg egészséges is? Bereznay Tamás könyve ezekre a naponta felmerülõ kínzó kérdésekre kísérel meg válaszolni. Olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel a legkisebbeknél is sikert aratnak.

  • Szalonnás lepény

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 15 dkg finomliszt, 8 dkg füstölt szalonna, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fekete bors ízlés szerint, kevés tej;