rss
  • Bolognai sós fánk

  • Share on Tumblr

    Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztõt. A vajat a kovásszal a maradék tejjel és a liszttel összekeverjük. Megsózzuk. Duplájára kelesztjük, majd néhány órára a hûtõszekrénybe tesszük. A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, 6x6 cm-es négyzeteket vágunk. Bõ olajban aranysárgára sütjük.

    loading...

    Hozzávalók 50 darabhoz:
    fél kg liszt
    8 dkg élesztõ
    2,5 dkg tej
    5 dkg vaj

    olaj a sütéshez

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egyszerû burgonyaragu pörkölttel

    Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 nagy burgonya, 3 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 15 dkg reszelt sajt, csipetnyi pirospaprika, só.

  • Boros-tejfölös kacsasült

    Hozzávalók: 1 db kacsa, 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 pohár tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 3 közepes fej vöröshagyma, sárgarépa, kelbimbó, 1 dl száraz fehérbor, fûszersó, bors.

  • Arab kávétorta

    Hozzávalók:

    40 dkg cukor, 8 tojás, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 1 zacskó csokikukac, 1 dl fõtt kávé, 3 evõkanál liszt, 2-3 dkg csokoládé (2-3 kocka), 2 evõkanál darált kávé, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 sütõpor

  • Tõkemáj saláta

    Hozzávalók négy személyre: egy közepes kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 doboz tõkehalmáj, só, mokkáskanál fehér bors, 2 kiskanál citromlé, 1 kiskanál friss, apróra vágott kapor.

  • Amaránt krémleves

    A megõrölt pattogatott amarántot a zöldséglevesben 10 percig alacsony lángon fõzzük. Ezalatt a meghámozott hagymát és a megpucolt zöldhagymát karikákra vágjuk és a vajon enyhén megpároljuk. Ezután a levesbe tesszük és 10 percig még forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet borssal és szerecsendióval ízesítjük. Reszelt sajttal, a metélõ hagymával díszítjük, majd forrón tálaljuk.

  • Párizsi túrógombócszeletek

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 6 db tojás, 14 dkg búzadara, 10 dkg liszt, 5 dl olaj, 2 dkg só.

  • Francia rakott burgonya

    Hozzávalók: 3 kg burgonya, 15 tojás, 1 liter tejföl, 25 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, só, szerecsendió, fehérbors.

  • Rákóczi túrós lepény

    Hozzávalók:
    a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1-2 evõkanálnyi víz, 1 csipetnyi só,
    a töltelékhez: 33 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 3 dkg búzadara, 1 dkg vaníliáscukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg mazsola, lekvár,
    a habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 2 evõkanálnyi piros lekvár

  • Milánói tepsisburgonya

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg liszt, 15 dkg pulykasonka, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg reszelt edami sajt, 2 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

  • Sonkás-gombás tészta

    Hozzávalók: 35 dkg szalagtészta, 15 dkg vargányagomba, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, 2,5 dl tejszín, frissen õrölt feketebors, só.

  • Tatárbifsztek

    Hozzávalók:

    1 kg marha vesepecsenye, vagy gömbölyû felsál, 4 fej közepes nagyságú vöröshagyma, 1,1/2 dkg só, 1 dkg õrölt bors, 2 dkg szép pirospaprika (õrölt), pici erõs paprika ízlés szerint, 8 dkg vaj, egy kis tubus mustár, 3 evõkanál ketchup, 1 ek. worcestershire (ejtsd vuszter) szósz, 6-7 tojássárgája (elhagyható), 1,5-2 dl. étolaj

  • Kínai mártás

    Hozzávalók 2 személyre: 4 evõkanál citromlé, 4 újhagyma, 4 evõkanál szója szósz, 1 kávéskanál almaecet, 1 kávéskanál dijoni mustár, 2 csipet gyömbér.

  • Túrós gofri

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 15 dkg liszt, 25 dl sûrített tej, egy késhegynyi reszelt citromhéj, só, 150 dkg száraz túró.

  • Sajtos nokedli (Schwäbische Käsespätzle),

    Fél kg lisztet 1/8 l tejjel és 1/4 l szódavízzel összekeverünk, hozzákeverünk 4 egész tojást és egy teáskanál sót. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni hagyjuk. Mialatt áll, sós olajos vizet felforralunk, majd a nokedlitésztát beleszaggatjuk.

  • Diós zellersaláta

    Hozzávalók:

    - 1 közepes zeller
    - 1 alma
    - daráld dió
    - petrezselyemzöld
    - só
    - bors
    - 2 evőkanál olívaolaj
    - 2 evőkanál citromlé

  • Jeges kávé

    A kávét lefõzzük, hagyjuk kihülni. Beletesszük a jégkockákat, a fagyit, a tetjére a tejszínhabot és a csokireszelékkel megszórjuk. Nagyon finom.

  • Jókai bableves

    Hozzávalók: 18 dkg szárazbab, 1 fõtt füstölt csülök, 10 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyemgyökér, babérlevél, fokhagyma, 15 dkg zöldpaprika, 7 dkg paradicsom, 30 dkg füstölt kolbász, 2+4 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg hagyma, 5 g fûszerpaprika, petrezselyemzöld, 1,5 l tejföl, 3 dkg liszt, csipetke.

  • Ecetes cékla

    A céklát tárolhatjuk nyersen is, egész télen át, ha van erre megfelelõ helyünk. Ha nincsen, de elég céklánk termett, érdemes savanyúságnak eltenni. Legjobb az Egyiptomi lapos, a Bordó, a Bíborhenger és a Detroit fajta. Ne legyen túl nagy, a kisebbeknek általában szebb, erõsebben piros a színük. Legjobb a legfeljebb 10-12 cm átmérõjû.

  • Cukkinis lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. metélõhagyma, 1/2-1/2 cs. turbolya és kapor, 250 g tejszín, só, bors, 1 tk. reszelt citromhéj, néhány csepp citromlé, 1 fej hagyma, 400 g krumpli, 150 g cukkíni, 100 g ementáli, 2 tojás, 1 ek. liszt, szerecsendió, 8 ek. margarin, 250 g szeletelt füstölt lazac.

  • Tésztasaláta

    Fõzzön ki 3 dkg durum-tésztát. Szûrje le, hagyja kihûlni. Vágjon nyolcba egy paradicsomot, csíkozzon fel 5 dkg sonkát, s keverje el evõkanálnyi olajjal és friss citromlével.

loading...