rss
  • Rakott csuka

  • Share on Tumblr

    A csukaszeleteket beirdaljuk, sózzuk és füstölt szalonna csíkokkal megtuzdeljük, majd a felhevített zsírban minden oldalát elosütjük. A burgonyát megtisztítjuk és 5 mm vastag karikára vágjuk. Tuzálló edényt vagy tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a karikára vágott burgonya felét, sózzuk, rátesszük a megtisztított és szintén karikára vágott vöröshagymát, az elosütött halszeleteket, majd erre a szeletelt zöldpaprikát, a burgonya másik felét és tejföllel meglocsolva elomelegített sütoben megsütjük. Tálaláskor tetejét díszíthetjük tejföllel, paprikaszínnel.

    Hozzávalók
    700 g csuka
    100 g füstölt szalonna
    100 g zöldpaprika
    500 g burgonya
    80 g vöröshagyma
    20 g sertészsír
    2 dl tejföl


    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz gombaleves (Zuppa di funghi)

    Hozzávalók: fél kg vargánya, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Diós hal

    Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott tonhal, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg darált dió, 8-10 szem mazsola, 3 evõkanál olaj, só, cukor, kevés fahéj.

  • Paprika-paradicsom saláta

    Hozzávalók: 3 paradicsomprika (pritaminpaprika), fél kg paradicsom, fél tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj, 1 ek vágott zöldpetrezselyem.

  • Magyaros muffin

    Hozzávalók:

    1 tojás, 80 ml olaj, 250 ml joghurt vagy kefír, vagy aludttej, 150 g csípõs kolbász (apróra vágni), fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva), fél kaliforniai pirospaprika (apró kockákra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve), 1 kicsi hagyma (apra vágva), 120 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, fél teáskanál csípõs pirospaprika, 50 g reszelt ementáli sajt.

  • Rakott metélt

    Hozzávalók: 40 dkg széles metélt, 8 dkg vaj, 3 db tojás, 12 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 1/2 db citrom héja, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dió, 7 dkg mazsola, 10 dkg barackíz, só.

  • Sajtos karaj

    Hozzávalók: 80 dkg karaj, 2 pohár tejföl, 25 dkg reszelt sajt (a fele lehet füstölt), liszt, só, vaj a kikenéshez.

  • Kaliforniai gyümölcssaláta

    Ezt a gyümölcssalátát egész évben készítik Kaliforniában, a mártás hozzá ugyanaz, de a gyümölcsöt kedvük szerint váltogatják. Egykilónyi vegyes gyümölcsöt megtisztítanak, ha kell, feldarabolják, és összekeverve, behûtik.

  • Kókusz-csók

    Hozzávalók: 225 g kókuszreszelék, 45 g liszt, 170 ml cukrozott sûrített tej, 1 kiskanálnyi vaníliaesszencia, 1 csipet só.

  • Póréhagymás burgonyakrémleves

    Póréhagymás burgonyakrémlevesA zellert, vöröshagymát, póréhagymát, bacont szeleteljük fel. A krumplit tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb kockára. Olvasszuk meg a vajat egy lábasban. Öntsük rá a vöröshagymát, nyomjuk rá a fokhagymát. Vigyázzunk, ne égjen oda a fokhagyma. Néhány keverés után adjuk hozzá a bacont, póréhagymát és zellert. Pár perc után dobjunk bele egy leveskockát és öntsünk rá 6 dl forró vizet. Ezt követheti a 4 dl tej. Mikor felforrt fűszerezzük sóval, borssal és őrölt fűszerköménnyel. Tegyük bele a krumplit és főzzük, míg megpuhul.

  • Kocsonyázott majonézes burgonya

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 dl kefir, 1 dl majonéz, 1 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor snidling vagy zöldhagyma szár, 1/2 dl fehérbor, 2 evõkanál zselatin, só és õrölt bors, ízlés szerint, 2 evõkanál ecet, 1 evõkanál cukor.

  • Áfonyalekvár

    Hozzávalók: 1 kg áfonya, 1 citrom leve, 1/2 mokkáskanál õrölt koriander, 1 kg befõzõ cukor.

  • Uborkás tökfõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg gyalult tök, 2 kovászos uborka, 3-4 dl kovászosuborka-lé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, só, cukor, ízlés szerint, 1 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj;

  • Hal-tojás saláta

    Hozzávalók: 20 dkg pácolt hering (ruszli), 5 kemény tojás, 1 ecetes uborka, 1 kk kaprobogyó, 25 dkg tartármártás.

  • Sonkás rakott hal

    Hozzávalók:
    1 kg hal, 20 dkg sonka, 1 teáskanál mustár, ételízesítõ, só, õrölt bors, õrölt paprika, 1 db tojás, 1 dl kefir, 20 dkg uborka, étolaj;

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: l tojás, l csésze liszt, só, kevés víz.2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.

  • Mititei

    Hozzávalók: 500 g marhahús, 2-3 ek húsleves, 8-10 szem bors, 1/2 fej fokhagyma, 1/2 kk kömény, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Korhelyleves

    Hozzávalók: egy füstölt csülök, 30 dkg savanyú káposzta, egy evõkanál zsír, egy evõkanál liszt, egy kávéskanál pirospaprika, szemesbors, só, tejföl.

  • Csirkés tésztasaláta

    Hozzávalók: 20dkg durumtészta, 20dkg hideg csirkesült, 1 fej brokkoli, 1 doboz koktélparadicsom, 1db cukkini, 1 szál sárgarépa, bazsalikom, 3 ek olívaolaj, só, fél citrom leve, bors.