2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Keménytojás vadasan

Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsiradék, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat keményre fõzöm és meghámozom. 5 dkg zsiradékon megpirítom a felkarikázott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítem, felöntöm vízzel, puhára fõzöm, majd szitán áttöröm. 2 dkg zsírból és a lisztbõl cukorral barna rántást készítek, besûrítem vele a zöldséglevet, citromlével ízesítem, tejföllel dúsítom és melegen tartom. A keménytojásokat egy tálba teszem és körülöntöm a vadasmártással.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!