2024.04.18. - Andrea, Ilma

Sárgabarack ivólé

Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 1 l víz, cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megmossuk és kimagozzuk a barackot, majd késsel felaprítjuk. 1 l vizet öntünk rá, felforraljuk, és addig fûzzük, míg a barack húsa megpuhul. Ekkor összeturmixoljuk, és egy napig állni hagyjuk hûvös helyen.

Másnap lemérjük, és fele annyi cukrot adunk hozzá, mint a lé súlya. Felforraljuk, és 5 percig fõzzük. Tetejérõl leszedjük a habot, üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd kihûtjük. Hûtõben tároljuk.

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!