2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Túrópuding

Hozzávalók: 2 db zsemle, 2 dl tej, 30 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor, 6 db tojás, 12 dkg porcukor, 3 dkg mazsola, 10 dkg dióbél, 1/2 citrom héja.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsemléket meghámozzuk, és tejben áztatjuk, kicsavarjuk, és túróval együtt áttörjük. A pudingformát kivajazzuk, és kristálycukorral beszórjuk.

A vaj többi részét a tojássárgájákkal és a porcukorral jól kikeverjük. Kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük és hozzátesszük a túrót. Az elõzõleg beáztatott mazsolát és a gorombára tört dióbelet, majd az egészet jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojások felvert habját, óvatosan összekeverjük és elosztjuk az elõkészített formákba.
A formákat vízgõzbe állítva a sütõbe téve kigõzöljük.

Tálaláskor a formából kiborított pudingot vékonyan meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!