2024.04.20. - Tivadar

Spárgaleves

A megtisztított spárgát olyan darabokra vágom mint a vajbabot. Annyi vizet teszek rá, hogy elbukjon és felteszem fõni. Fûszerkét teszek bele sót, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 vöröshagymát, 1 babérlevelet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Addig fõzöm míg a spárga puha nem lesz. Egy kis vajas rántást készítek, felengedem vízzel és ráöntöm a megfõtt spárgára. Fél liter tejet kevés liszttel (rétes liszt) behabarok és mikor felforrt beleöntöm.

A tûzrõl levéve a levest hagyom kihûlni. Kemény tejszínt, vagy tejfölt (kb. 2 dl) elkeverek 1 tojás sárgájával és beleöntöm a levesbe. Tálalás elõtt ecettel ízesítem.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!