rss
  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

    loading...

    A derelyetésztát baracklekvárral töltöm meg, majd az elõírás szerint kifõzöm. A zsemlemorzsát 2 evõkanálnyi olajon gyakori kevergetés mellett megpirítom. A kifõtt tésztát lecsepegtetés után a pirított morzsába forgatom. Tálaláskor porcukorral szórom meg.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Édes-káposztafõzelék

    Hozzávalók: 70-80 deka káposzta, 6 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka vöröshagyma, só, töröttbors, 30-40 deka sertésfejhús,1 deci tejföl.

  • Rántott padlizsán

    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, só, bors, olaj a sütéshez. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, kevés tej, száraz fehérbor (utóbbiakból csupán 1-1 evõkanálnyi).

  • Tésztás csirke

    Hozzávalók

    1 csirke, kávéskanálnyi egész fekete bors, só, 2 babérlevél, 1 db húsleveskocka, 2 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 doboz mélyhûtött leveles tészta. A mártáshoz: 1 fej hagyma, 15 dkg gomba, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 1,5 dl csirkehúsleves, kevés vaj, 10 dkg sonka, kávéskanálnyi mustár, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 tojássárgája

  • Mézben eltett fokhagyma

    Hozzávalók: 25 gerezd fokhagyma, 15 dkg méz, 3 citrom leve, 1 ágacska rozmaring, 1 chilipaprika, só, tej.

  • Sonkaleves pikánsan

    Sonkaleves pikánsanZsiradékon a zöldségeket megdinszteljük, kicsit megpirítgatjuk, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórjuk liszttel, kicsit átkeverjük - hogy a liszt a nyers ízét elveszítse -, felengedjük a sonkalével. Belerakjuk a sonkát, a krumplit, a zellerzöldet. 5-10 perc után hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a száraztésztát, majd beleengedjük az egész tojásokat egyenként. (Nem keverjük el azonnal.)Pár perc után óvatosan alákeverünk, hogy a tojásokat ne sértsük meg, ízesítjük sóval, pici cukorral, ízlés szerint savanyítjuk.

  • Ricottás-spenótos penne

    Hozzávalók: 1/4 kiló Ricotta, 1/2 kiló mirelit spenótpüré, 1 nagy fej fokhagyma, 3 evõkanál tejföl, 1 csomag penne tészta (vagy bármilyen), 15 dkg trappista sajt, bazsalikom, fehérbors,só, picuri oliva a tésztafõzéshez;

  • Töltött zsömle

    Hozzávalók:

    - 6 db zsemle
    - 1/2 kg túró
    - 10 dkg barna cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 2 db tojás
    - 15 dkg friss eper
    - 1/2 l tej vagy egy doboz madártej

  • Pácolt csirkecomb Júlia módra

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evõkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma (szárával együtt), 1/2 dl tejszín, 2 tojás, 3-4 evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, olaj a sütéshez;

  • Fokhagymás tejföllel sült puszta steak

    Hozzávalók: 1 kg sertés vagy baromfi színhús szeletelve, kb. 70 dkg burgonya, liszt, 1 tojás, só, bors, 1 nagy pohár tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt;

  • Karfiolkrémleves

    Hozzávalók:

    1 közepes fej karfiol (40 dkg), 1 nagyobb szál sárgarépa, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanálnyi vaj, 1 dl tejföl, 2 evõkanál finomliszt, fél csokor petrezselyemzöld, csontlé vagy 1 db húsleveskocka, 2 db szikkadt zsemle, szeletelt mandula

  • Töltött sárgadinnye gyümölcssalátával

    Hozzávalók: 1000 g sárgadinnye, 150 g õszibarack, 250 g ananász konzerv, 50 g porcukor, 50 g citrom, 0,25 dl rum.

  • Victoria Boutenko: A nyerskonyha legjobb receptjei

    A szerzõnõ ezúttal családja legféltettebb kincseként õrzött receptjeit adja közre könnyen érthetõ módon, fotók százainak kíséretében, miközben az ételkészítés minden egyes lépésénél érezhetõ lelkesedése, a kezdõ szakácsokat bátorító hozzáállása.

  • Madártej

    Hozzávalók:

    1,5 liter tej
    15 dkg cukor
    4 tojás
    1 evõkanál liszt
    1 zacskó vaníliás cukor
    csipetnyi só.

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Bácskai halászlé

    Hozzávalók: 2-2 szelet harcsa, ponty, kecsege, csuka, 30-40 dkg apróhal, 3 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl bor, paprika, só, 1 cseresznyepaprika.

  • Szardellamártás recept

    Hozzávalók:
    1/2 liter halvelouté mártás, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 db szardellafilé, kevés pirospaprika, 1,5 dl fehérbor.

  • Csirke ragu

    Hány személyre: 2 ek. étolaj, 6-8 szelet kicsontozott sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dl víz, 1 doboz gyorsrizs, 20 dkg reszelt mozzarella. A mártáshoz: 3 1/2 dl chiliszósz, 1 csésze ketchup, 1/2 csésze barna cukor, 2 ek. méz, 1 ek. worcester-mártás, 1 ek. erõspaprika-krém, 1 tk. õrölt gyömbér, 1/2 tk. currypor, 1/4 tk. bors.

  • Sajtos karfiol

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Amerikai mártás

    Hozzávalók: 15 db levesrák, 1/2 dl olaj, 10 dkg vaj, 10 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg paradicsompüré, 1/2 dl konyak, 1 dl fehérbor, 2 dkg liszt, só, bors, kakukkfû, pirospaprika, 1 ba­bérlevél, zöldpetrezselyem, tárkony, 1 dl spanyol mártás.

loading...