rss
  • Rakott zöldbab

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg zöldbab, 20 dkg párolt rizs, 30 dkg pörköltmaradék, vágott petrezselyem, reszelt sajt, 2 pohár tejföl, só.

    loading...

    A zöldbabot sós vízben puhára fõzöm. Egy tûzálló tálban rétegesen lerakom a zöldbabot, a rizst és a pörköltet úgy, hogy minden rétegre teszek egy-két kanálni tejfölt.

    A maradék tejfölt a tetejére kenem, megszórom reszelt sajttal és 25 percre beteszem a forró sütõbe.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kertészné-köret

    A répákat kockázd fel, a kelt bontsd kis rózsákra, a babot és a spárgát vágd kisebb darabokra, majd a hozzávalókat külön-külön fõzd meg sós vízben (vagy párold gõzben puhára).

  • Forró csokoládé

    A csokit apró darabokra törjük, majd a tejjel és a fahéjjal egy lábasban tûzre tesszük. Addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad. Ekkor félrehúzzuk, és a felvert tojást beleöntjük. Ezután lassan kevergetve felforraljuk, majd elõmelegített poharakba vagy csészékbe öntjük, a tetejét csokoládéporral meghintjük.

  • Eperhab

    Ugyan még nincs itt az eper szezonja, de külföldi epret most is vásárolhatunk a szupermarketekben. Ezek ugyan nem annyira ízesek, mint az itthoni, de eperhabnak kiváló.

  • Baklava

    Elkészítése: A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat.

  • Kati szelet

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg zsír, 1 csomag sütõpor, 3 tojás sárgája, 1 dl tejföl.

  • Csokis-narancsos muffin

    Csokis-narancsos muffinA lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáütjük a két tojást és jól eldolgozzuk. Ráöntjük a lisztre, elkeverjük, akkor jó, ha levegős. Belereszeljük a narancs héját, majd a narancsot kettévágva belefacsarjuk a levét is. Ekkor jöhet a szegfűszeg vagy a fahéj, ha kell. Ha a narancslétől túl lágy a tészta, kis lisztet teszünk még bele. Apróra daraboljuk a csokit, és hozzákeverjük az egészhez. A muffinpapírokat beletesszük a formába, és kb. háromnegyedig töltjük tésztával.

  • Borsó püré

    A szárított zöld, vagy sárga borsóból fél litert sósvízben megfõzünk s ha puha, szitán áttörjük.

  • Zöldséges tészta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg penne tészta
    - 1 fej hagyma
    - 15 dkg cukorborsó
    - 3 db sárgarépa
    - só
    - bors
    - oregánó
    - 1-2 db cukkini
    - 15 dkg reszelt sajt

  • Krumplileves

    Hozzávalók: 4 nagy krumpli, 3 evõkanál vaj vagy margarin, 2 mogyoróhagyma (4 zöldhagyma), 1 evõkanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 1 teáskanál csíkokra vágott gyömbér (1 mokkáskanál száraz reszelt gyömbér), 2 sárgarépa apró kockára szeletelve, 1 csésze paradicsom ketchup, késhegynyi fehérbors, 4 bögre meleg víz, 3 evõkanál reszelt sajt.

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

  • Kukoricaleves tejszínesen

    Kukoricaleves tejszínesenA vajat hevítsük fel, és tegyük bele a korábban már megtisztított és apróra vágott hagymát. Kis kevergetés után öntsük hozzá a kukoricát is, amit kevés ideig pirítsunk benne. Ezután öntsük fel a zöldséglevessel. Majd ízlés szerint fűszerezzük. Nagyjából 15-20 percig főzzük. Egy másik edényben a tejszínt keverjük el egy kevés forró levessel, majd öntsük az edénybe és forraljuk fel. Friss petrezselyem zölddel tálaljuk. Ez egy nagyon gyors leves, nem kell hozzá sokminden mégis isteni finom. Lehet hozzá kis sajtgolyókat is készíteni, hogy laktatóbb legyen.

  • Könnyû, tejszínes kucsmagombamártás

    Hozzávalók: 3 dkg szárított kucsmagomba, 1 evõkanál finomra vágott hagyma, 1 evõkanál vaj, 1,5 dl sherry, 2,5 dl tejszín, só, õrölt fekete bors;

  • Õszi saláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej zeller, 1 evõkanál citromlé, 10 dkg ementáli sajt, 1 szelet szendvicskenyér, 10 fél dióbél, 2 alma, 3 körte, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál vörösborecet, 1 csipet cukor, 3 evõkanál (dió)olaj.

  • Gyümölcsös túrós lepény

    Hozzávalók:

    a tésztához: 25 dkg finomliszt, 12 dkg Rama kockamargarin, 1 dl tejföl, 1 evokanál porcukor, 1 nagy (vagy 2 kicsi) tojás, 1 teáskanál sütopor, 1 mokkáskanál só, a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1 dl tejföl, 10-15 dkg porcukor, 40 dkg bármilyen fajta tisztított, kemény gyümölcs (alma, szilva, körte), 1 zacskó vaníliás cukor, 1 mokkáskanál só

  • Halpaprikás

    Hozzávalók: 60 dkg filézett ponty, egy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, pirosparika, só, zöldpaprika, paradicsom, 15 dkg gomba, tejföl, egy halászlékocka, erõspaprika ízlés szerint.

  • Fûszeres kacsaragu

    Hozzávalók: 1 egész kacsa, 2 vöröshagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2,5 dl csirkeleves (kockából), 30 dkg gomba, 1 dl tejszín, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 teáskanál édes pirospaprika, 1 teáskanál szárított majoránna, 1 mokkáskanál frissen õrölt fekete bors, só.

  • Tárkonyos raguleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemell
    - 20 dkg vöröshagyma
    - 15 dkg zöldborsó
    - 10 dkg sárgarépa
    - 10 dkg gomba
    - 3,5 dl tejszín
    - 1 db húsleveskocka
    - 1 teáskanál citromlé
    - tárkony
    - só
    - bors
    - olaj

  • Rozmaringos kacsasült

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg alma, 15 dkg apró hagyma, 2 ág rozmaring, 1 konyhakész kacsa (kb. 2,5 kg), 2,5 dl almalé, 2 evõkanál ételízesítõ (pl. Knorr).

  • Mandulás barackfelfújt

    Hozzávalók: 20 dkg sárgabaracklekvár, 18 dkg kristálycukor, 10 dkg tisztított, héj nélküli mandula, 2 egész tojás + 5 tojásfehérje, 2 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Túrós-kapros rakott tészta

    Hozzávalók: 25 dkg túró, fél kg fõtt tészta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó kapor, 3 tojás, 1 pohár tejföl, só.

loading...